Nyhet

Trump spred manipulerad bild på Harris och Diddy

Donald Trump har delat en manipulerad bild som påstås visa Kamala Harris med artisten Sean ”Diddy” Combs. Bilden, som antyder att Harris deltagit i en av Diddys omtalade sexfester, är fejkad.

Donald Trump delade nyligen en falsk bild på Kamala Harris tillsammans med rapparen Sean ”Diddy” Combs på plattformen Truth Social. Bilden, som också spridits av TMZ, antyder att Harris deltagit i en av Diddys så kallade "freak offs" – fester med sexuella inslag.

Combs greps förra veckan i New York och står åtalad för bland annat sextrafficking och koppleri efter flera anklagelser om sexuella övergrepp det senaste året. Han har nekats borgen och uppges nu vara under övervakning för självmordsrisk i väntan på rättegång.

Den manipulerade bilden visar egentligen Harris med sin tidigare partner Montel Williams på ett välgörenhetsevenemang 2001.


Detta är inte första gången Trump sprider falska bilder under sin presidentkampanj. Tidigare har han även använt AI-genererade bilder för att påstå att Taylor Swift stödjer honom, något som senare visade sig vara falskt.

LÄS OCKSÅ: Trump delade fejkade bilder på Swift – i försök att locka fans

ANNONCE