Nyhet

Will Smith producerar film om Queen Latifahs liv

Will Smith ska producera en biografisk film om hiphopartisten och skådespelaren Queen Latifah, rapporterar Deadline. De två har varit nära vänner i flera år och började båda sina karriärer inom musik i slutet av 1980-talet.

"Vi tog oss in i den här branschen tillsammans, och hiphop har format oss. Det är mer än bara musik – det har haft en djup påverkan på vår kultur och vårt samhälle", säger Queen Latifah, vars riktiga namn är Dana Elaine Owens, i ett uttalande.

Både Will Smith och Latifah har gjort sig kända inom musikvärlden, men har också haft framgångsrika karriärer inom film och tv. Smith lanserade nyligen podcasten Class Of '88, där ett avsnitt fokuserar på Queen Latifahs betydelse inom hiphop.

På senare år har Latifah främst fokuserat på sin skådespelarkarriär, med roller i filmer som Valentine's Day, Bringing Down The House och Hairspray. Hon blev den första kvinnliga hiphopartisten att nomineras till en Oscar för sin roll som fängelsechefen Mama Morton i musikalen Chicago 2003.


2021 fick Queen Latifah uppmärksamhet när hon under ett tacktal på BET Awards öppet bekräftade sin relation med partnern Eboni Nichols och avslutade med orden ”Happy Pride”. Trots långvariga spekulationer om hennes privatliv hade hon tidigare valt att inte kommentera sin sexualitet offentligt.

Hennes senaste album, Persona, släpptes 2009.

LÄS OCKSÅ: Will Smith ber Chris Rock om ursäkt: ”Giftigt och destruktivt”


ANNONCE