Nyhet

Will Smith ber Chris Rock om ursäkt – ”giftigt och destruktivt”

GAFFA.se – allt om musik

Natten till måndag ägde den 94:e Oscarsgalan rum i Dolby Theatre, Los Angeles, för första gången på nästan två år utan coronarestriktioner. Billie Eilish framförde den Oscarsvinnande låten No Time To Die från senaste Bond-filmen, som också vann utmärkelser för bästa specialeffekter och för bästa ljud.

Beyoncé framförde också sin Oscarsnominerade låt Be Alive från filmen King Richard från en tennisbana i Los Angeles-kvarteret Compton.

Skådespelaren och musikern Will Smith, som spelar huvudrollen i King Richard och dessutom vann en Oscar för bästa manliga huvudroll, skapade dock den största snackisen från årets gala.

Efter att komikern Chris Rock skämtat om skådespelerskan Jada Pinkett Smith, som också är Will Smiths fru, gick Will Smith upp på scenen och slog Chris Rock i ansiktet.

I sitt tacktal bad Will Smith sedan om ursäkt för händelsen, utan att nämna Chris Rock personligen. Incidenten ska inte ha varit en del av showen och arrangörerna av galan gick ut med ett uttalande på Twitter om att våld är oacceptabelt.

Nu har Will Smith bett om ursäkt igen, denna gång även till Chris Rock. Han skriver i ett uttalande på sociala medier:

”Våld i alla former är giftigt och destruktivt. Mitt beteende på gårdagens Academy Awards var oacceptabelt och oförlåtligt. Skämt på min bekostnad är en del av jobbet, men ett skämt om Jadas sjukdom var för mycket för mig att hantera och jag reagerade emotionellt.

Jag skulle vilja be om ursäkt offentligt till dig, Chris. Jag gick över gränsen och jag gjorde fel. Jag skäms och mina handlingar återspeglar inte mannen jag vill vara. Det finns ingen plats för våld i en värld med kärlek och godhet.

Jag skulle också vilja be om ursäkt till akademin, showens producenter, alla medverkande och alla tittare runtom i världen. Jag vill be om ursäkt till Williams-familjen och min King Richard-familj. Jag ångrar djupt att mitt beteende har befläckat vad som i övrigt varit en fantastisk resa för oss alla.

Jag är ett pågående arbete.

Vänliga hälsningar,

Will”

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Will Smith (@willsmith)

Chris Rock har valt att inte göra en polisanmälan av incidenten till Los Angeles-polisen, enligt CNN.

LÄS OCKSÅ: Will Smith blev Oscarsgalans stora snackis – slog till Chris Rock

ANNONCE