Nyhet

Bruno Mars tvingades fly Israel – lämnade bandets utrustning

Den amerikanske artisten Bruno Mars tvingades ställa in sin planerade konsert i Tel Aviv i lördags. Beslutet kallas nu för ett "symboliskt bakslag" för den internationella konsertverksamheten i Israel, enligt Billboard.

Bruno Mars tvingades hastigt ställa in sin planerade spelning i Israel i lördags, och han och hans team på totalt 60 personer lämnade landet utan att kunna ta med sig sin utrustning.

Den amerikanske artisten hade planerat att uppträda i Tel Aviv samma kväll, men konsertarrangören Live Nation Israel var tvungen att ställa in evenemanget på grund av de pågående attacker som Hamas hade påbörjat. Eftersom utrustningen inte skulle hinna fram i tid, blev även Bruno Mars konsert i Doha, Qatar, inställd.

Under de senaste tio åren har internationella stjärnor med konserter i Israel ibland uppmanats att avboka sina framträdanden som ett tecken på solidaritet med palestinierna. Samtidigt har konsertarrangörerna arbetat hårt för att stödja artisterna i att hantera den politiska konflikten, enligt Billboard.


I år har artister som Christina Aguilera, Black Keys och Guns N' Roses ändå genomfört sina planerade konserter i Israel.

LÄS OCKSÅ: Bruno Mars: "Varför inte lära sig om Sverige när man har möjligheten?"

ANNONCE