x

Håkan, Håkan, Håkan...: Veckans nyheter i korthet

Håkan, Håkan, Håkan...: Veckans nyheter i korthet

Okej, så här är det nu. Vecka 17 är Håkan Hellströms vecka. Jag vet, jag vet. Det kan verka som att det är Håkans vecka alla veckor, och ja, så kanske det är. Men nu råkar det vara så att Sveriges mäktigaste musikpersonlighet inte bara släppt en EP utan också tagit med sig gitarren på planet över Atlanten för att repa inför Ullevi-spelningarna. Jag fullkomligt älskar den grejen, att New York får agera den lilla sunkiga klubben där materialet testkörs och Göteborg blir världsmetropolen.

Och när vi ändå är inne på Håkan: Det är bara han som kan mixa 40-årskrisande låtrader som ”brinner in the shit när du dansar” med att släppa en video där han hoppar runt med ådriga händer och fingrarna hårt knutna om käppen. Underbart.

Men det har ju faktiskt hänt mer i veckan. Kungen har agerat DJ till exempel. Det var…intressant. Och Veronica Maggio har lekt hänga gubbe med sina fans. Fast inget går egentligen upp emot den argentinska festival som nu får stå måltavla för alla kastade, ruttna tomater från personer som hade planer på att arrangera en elektronisk musikfestival i Buenos Aires. Självklart är det oerhört tragiskt att fem personer avled av en överdos, men jag kan inte riktigt göra kopplingen livsfarliga droger → elektronisk musik. Faktiskt. De är inte direkt som två motsatta magneter.

Det var väl ungefär favoritsamtalsämnena från veckan som gått, tror jag. Ja, och huruvida Beyoncé hintar om att Jay Z varit otrogen eller inte på nya plattan, då.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA