x

COVER ME med Överklass: "buttery smooth och straight up gangsta"

COVER ME med Överklass: "buttery smooth och straight up gangsta"

Nästan exakt två månader sedan Överklass debutmixtape Överallt & Ingenstans släpptes och karriären rullar på i hög fart. Fina recensioner på mixtapet (4 stjärnor av GAFFAs Veronica Larsen) har följts av spelningar på respekterade ställen som Pustervik, Slakthuset och Babel. Det går bra alltså, och nu har Berko och Mahan tagit sig tid att presentera sina fem favoritomslag.

BJ The Chicago Kid − In My Mind

− Vi har följt BJ slaviskt sen Pineapple Now-Laters och i år dunkade han ut ett av årets, för oss, mest efterlängtade släpp In My Mind. Bomber och granater, mord och inga visor, omslaget är precis lika fett som innehållet. Rekommenderas starkt till alla babymakinmusicälskare.

gallery_large

Slum Village − Fantastic, Vol 2

− Inget grafiskt mästerverk här men faktumet att det pryds av tre legender gör det omöjligt att inte ha med i en sån här lista. Det här är vår bibel och allt som vi gör idag härstammar någonstans i vad Slum gjorde på den här plattan. Historisk.

gallery_large

Den Stora Vilan − Förvandling

− Den Stora Vilan blev ganska otippat en enorm inspirationskälla under tiden vi jobbade på vårt mixtape. Känns fett att ha funnit likasinnade människor utanför sin egen genre som strävar efter att skapa något tidlöst. Det här är en helt överdrivet fet samling psykedelisk rock som inte bör gå någon obemärkt förbi.

gallery_large

Parham − Pojk

− Ouff. Vad ska man säga? Det lilla kröllhövvet till pojk växte upp till man och genom toppar och dalar gjorde han en av de fetaste plattorna någonsin. Pojk öppnade dörrarna inte bara för Parham utan för resten av Göteborg som annars haft det svårt att sträcka sig längre än hamnen. 

gallery_large

D'Angelo − Voodoo

− När all annan musik känns dålig är det Voodoo vi alltid kommer tillbaka till. Precis som omslaget föreslår är han buttery smooth och straight up gangsta allt på en och samma gång. 15 år efter att han släppt den här historiska plattan såg vi honom live på Annexet och den enorma respekt vi redan hade för hans craft multiplicerades med 1 000 efter att han lämnade scenen. En av de sista legendarerna som fortfarande är vid liv.

gallery_large

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA