x

Glenn Udéhn tar nästa kliv i karriären

Glenn Udéhn tar nästa kliv i karriären

Det är bara två veckor sedan han skrev på ett skivkontrakt med Sony. Men redan nu är första singeln från ett framtida album ute för Glenn Udéhn, Början På Slutet är titeln och Göteborg är platsen där låten utspelar sig. Precis som vanligt, alltså.

– Det är väl lite samma stuk som jag har på mina låtar, fast ett fall framåt kan jag känna. Det är lite dekadent text med en fin slinga. Mycket vemod. Man ser något som kanske precis har börjat och det tar slut alldeles för fort, och det händer ju alldeles för ofta kan jag känna. Man hinner inte ens börja vad det nu kan vara, en relation eller något annat, innan det tar slut, säger Glenn Udéhn när GAFFA möter upp för att prata om nya singeln.

Det framkommer senare att mycket av låten handlar om just en relation, något som textrader som ”jag ser slutet på en kärlekshistoria, det är början på en annan, någon annan” och det många gånger upprepade ”vart ska vi ta vägen nu då?” också vittnar om.

Glenn Udéhn släppte 2014 sitt debutalbum Lilla London Brinner, ett nio spår långt album som han skapade och släppte i stort sett helt på egen hand. Året efter kom även singeln Det Lyser Över Staden. Med Början På Slutet och ett skivkontrakt i ryggen går 25-åringen in i nästa fas i musikkarriären.

– Första skivan ville jag ha väldigt avskalad, jag gillar det där med att man hör vad som finns på spåret. Den här singeln är inte lika avskalad som Lilla London Brinner, men det är fortfarande inget elektroniskt i alla fall, haha. Jag har mitt band som spelar på låten, alltså samma killar som är med när jag spelar live. Vi är så tajta nu så vi känner varandra och vi klarar av att få till det. Jag har också haft hjälp av Tom Larsson som producerade låten, han var med i replokalen och så testade vi oss fram till det här slutresultatet.

Ja, visst låter Början På Slutet lite mer proddad än det vi tidigare fått höra från Göteborgssonen. Men det har inte förlorat sin själ för det. Ett trumintro kickar igång låten, och sen kommer samma gitarr som vi är vana att höra in och tar över. När han sen börjar sjunga och det långa a:et i de inledande orden ”Vid Sahlgrenska-a” rungar ut, kan vi vara säkra. Det här är Glenn Udéhn, och det här är början på – inte slutet – men väl något nytt. Något stort.

Glenn Udéhn spelar live på Sticky Fingers den 3 juni, inför Håkan Hellströms spelning på Ullevi dagen efter.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA