x

Polarpris-dröm och dejtingtips: Veckans nyheter

Polarpris-dröm och dejtingtips: Veckans nyheter

När jag slog på tv:n i torsdags kväll var det inte för att titta på Polarpriset. Min plan var att ladda upp inför Tyskland-Polen med att höra Daniel Nannskog säga ”härligt” fyrtiosju gånger och låta Johanna Frändén lära mig ännu ett franskt ord jag aldrig kommer få användning av. Men i stället för att se André Pops silvriga backslick kom fyran på och där satt Jocke Berg i tv-rutan. Han flimrade förbi i några sekunder när programledarna Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson nämnde några av de storheter som satt bänkade för att hylla pristagarna Max Martin och Cecilia Bartoli.

Efter ett tag bytte jag kanal och sen var det inget mer med det. Förrän jag skulle sova, det vill säga. I drömmen utspelade sig en scen där hela Polarpris-utdelningen bara var en enda stor avskedsmanöver för att få bort alla indie-kids och där alla var klädda i svart förutom de fyra Kent-medlemmarna som var vita som änglar. Och de tog över den där scenen. Och de spelade. Och så liksom tynade de bara bort samtidigt som en kör sjöng ”vi ska alla en gång dö”. Tidigare under dagen hade de visserligen släppt en otroligt lummig musikvideo, jag vet inte, den kan ha påverkat mig.

Men. Om vi går tillbaka till verkligheten. Det har ju gjorts en undersökning. Som visar vilken musik som dominerar bland respektive partis väljare. Alltid härligt att få sina fördomar bekräftade. Sen har Veronica Maggio bett om hjälp med att plocka ut låtar till sin Stadion-spelning och det har ryktats att Håkan Hellström ska ”köra ut” Evert Taube från Liseberg. Personen, inte låten. Och så har vi den här dejtingappen då, där det inte är ”mysiga promenader på stranden” som gäller utan om personen gillar rock eller pop. Ett tips kan vara att kombinera appen med Novus partiundersökning som en liten lathund, och vips så vet du också var personen står politiskt. Vad mer behöver du veta om en människa?

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA