x

Brexit förbryllar och Bossen regerar: Veckans nyheter

Brexit förbryllar och Bossen regerar: Veckans nyheter

Det är svårt att undgå att prata om brexit, även om det här ska vara en nyhetssammanfattning från musikvärlden. I samma stund som det stod klart att britterna faktiskt röstat sig ut ur EU började de panikgoogla vad EU egentligen är. Det är nästan lika roligt, och tragiskt, som den frikyrkliga snubben som är rädd att förlora kampen om själarna till den onda sidan, det vill säga Ghost. Nåväl, hur brexit kommer påverka musiken från öarna återstår att se. Till dess tar jag med mig Adeles ord från Glastonbury-scenen: ”It’s a bit weird.” Japp.

Från andra sidan Atlanten har Bruce Springsteen kommit på besök. Eller ”Bossen” som en måste kalla honom i dessa sammanhang. Under gårdagen bjöd han på den första av tre Ullevi-kvällar den här sommaren, en spelning som hyllades av GAFFAs recensent Emil Viksell för Bruces spelglädje och livskraft trots sina 66 år på nacken. Ändå är det enda folk pratar om ”kommer han ta tillbaka publikrekordet från Håkan?”. Nej.

I övrigt då? En dansk musiker har gjort det till sitt livsprojekt att tatuera in raderade tweets på sin kropp, ett svenskt coverband har spelat på taket av en korvkiosk och så har det kommit fram att Michael Jackson hade stora mängder grovporr hemma. Och alltså… Jag måste ju få in lite fotbolls-EM den här veckan också. Den här isländska kommentatorn är ett lika stort geni som medlemmarna i Sigur Rós.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA