x

VIDEOPREMIÄR: Les Krymes – Göra Mer

VIDEOPREMIÄR: Les Krymes – Göra Mer

Niclas Brage är mannen bakom Les Krymes. Han är 30 år gammal, född och uppvuxen i Göteborg. Musikkarriären började med med dikter och noveller.
 
– Sen köpte jag en gitarr och lärde mig ett par öppna ackord och började kompa mig själv. Efter ett tag hade jag skrivit min första låt, säger han till GAFFA.
 
Med sin bror, Robert, startade han ett reggaeband, lite senare en rockabilly- & hiphop-grupp med vännen Erik och spelade på både stora och små scener.
 
Nu är det dock projektet Les Krymes för hela slanten.
 
– Idag blir jag inspirerad av tunga baskaggar, fräcka basslingor, funkig gitarr, minimalistiska rytmer och spännande texter och röster, säger han till GAFFA.
 
Om man har ett par ärliga texter, storytelling, glimten i ögat och adderar en ödmjuk kaxighet så uppenbarar sig Les Krymes. 
 
– Mina texter handlar ofta om tankar och funderingar i vardagen. Jag vill att folk lätt ska kunna relatera till min musik, men gärna göra sin egen personliga tolkning och att försöka se olika betydelser i mina ordval.
 
Just låten Göra Mer om att inte ge upp och att man ska göra mer för att nå det man vill och att man ska acceptera alla människor så som de är. Premiär här:
 
 
Videon är gjord av Niclas brage och Carl Winkelslip.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA