x

Dessa klubbar bör du besöka under Way Out West

Dessa klubbar bör du besöka under Way Out West

Det är ingen enkel match att hålla humöret och energin på högsta nivå under en hel Way Out West-dag. Med tanke på att de första akterna drar igång runt tolv och de sista kickar igång flera timmar efter midnatt vill man gärna lämna sömnpiller därhän. Därför serverar vi i vanlig ordning klubbarna du bör besöka om du vill svettas in i det sista.

TORSDAG – GOTHENBURG STUDIOS

Arrangörerna bakom Way Out West brukar vara måna om att placera liknande artister bredvid varandra när det handlar om klubbdelen. Så även i år. Därför är det lite uppfriskande att vi på torsdag kan ta del av först Thundercat (00:45) och därefter Dungen (02:15) på samma scen, Studio 1. Två vitt skilda akter. Kör Thundercat på med sin mest intressanta eklektiska, experimentella och dansvänliga musik och ger Dungen oss det mest speedade på sin psycherepertoar finns det ingen risk att vi somnar innan klockan fyra. Och skulle det här inte passa finns alltid Algiers högst märkliga tackling av soul nära till hands (01:45 på Studio 2).

FREDAG – NEFERTITI

Superhyllade Avantgardet har tuffaste konkurrens under Way Out West. Men för den som är villig att lämna Pj Harvey väntar Rasmus Arvidsson & co på Nefertitis scen. Sedan rullar det fint vidare i en av Göteborgs mest intima och charmiga klubblokaler. Bleached från LA ger oss sin solstänkta och helt igenom trallvänliga garagepunk (00:45) och det hela avslutas med avgrundsdeppig rauk'n'roll från världens bästa Pascal (02:00). Är du inte svettig efter den här rock-kavalkaden har du förmodligen gjort något fel.

LÖRDAG – GOTHENBURG STUDIOS & BANANPIREN

Den erfarne Way Out West-besökaren vet att det inte är någon större mening att surfa runt på klubbarna. Det är istället lika bra att rikta in sig på ett ställe och gå all in på plats. Men vi vill ändå locka våra läsare att köra en liten klubbrunda de sista skälvande festivaltimmarna. Och, för sjutton, båda är ju ändå på Hisingen-sidan och sväljer många människor.

Så här: när du har fått din dos av giganten Sia, ta dig så fort du kan till Gothenburg Studios, för väl där står Sveriges bästa riot grrrl-akt, Arre! Arre!, redo att röja. Vi kan inte tänka oss något annat än att spelningen kommer bli kort, men jävligt intensiv, så du hinner lätt dra vidare till Bananpiren och dess Magasin 105-scen för att 02:45 få till dig AlunaGeorge. Med tanke på att dessa britter har spottat ur sig helt geniala singlar den senaste tiden kan vi inte tänka oss något annat än att det blir en helt makalös avslutning i dansrusets tecken. Sen kan du gå hem och sova i en vecka. Det är du värd.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA