x

VIDEOPREMIÄR: Jasmine Kara mitt i blodig historia

VIDEOPREMIÄR: Jasmine Kara mitt i blodig historia

Jasmine Kara har släppt ny låt och video! Den presenteras här på GAFFA och i samband med det gjorde vi en liten intervju med huvudrollsinnehavaren angående de starka klippen.

Du har en viktig roll i videon men var du även med att jobba fram idén till den här blodiga historien?

– Ja precis. När jag skrev låten så kom de här bilderna upp i mitt huvud. Jag hörde beatet och fick direkt den här känslan med mörker och om att falla ner varje gång när du försöker resa dig.

Enligt pressmeddelandet är det hela baserat på verkliga händelser. Berätta gärna mer.

– Det är svårt att berätta så mycket mer nu, men det kommer en bok om upplevelser från mitt liv som är relaterat till detta. Boken blir min andra, och jag räknar med att den ska kunna komma ut någon gång i vår.

Hur gick inspelningarna? Någon särskild speciell situation du kan berätta om?

– Det var bland det häftigaste jag har varit med om. Det var ett crew på 22 personer, där alla jobbar med film i Hollywood. Vi var uppe i Big Bear (nära Lake Arrowhead i Kalifornien) i tre dagar och spelade in. Jag hade också väldigt tur som fick med de skådisar som var med! Bland annat var Isaac Singleton Jr (Pirates Of The Carribean, Anger Management, med mera) och Jack Knight (som är en stor artist och producent för Bad Boy Records). 

– Jag ville ha den där känslan från en skog i en skräckfilm och kände att det var det perfekta stället. Mellan tagningarna så blev det mycket skratt och vi fick lära oss en massa saker, bland annat hur man håller i ett vapen på rätt sätt av en riktig veteran, så att det ska se mer äkta ut.

Varifrån kommer inspirationen till låten Fade To Black? Hur växte den fram?

– Jag hade fått ett beat från Albin Nicklasson och Niklas Laine, två svenska producenter. Egentligen är det ju menat för att vara ett hiphopbeat, men jag hörde melodier direkt på det och började skriva. Jag hade en sån där ångestdag så det passade perfekt. Men inspirationen kommer definitivt ur egna upplevelser och även människor som står en nära och deras historier.

Hur ser dina framtida planer ut? Album? Och är i så fall Fade To Blacks tema något som kommer igen på det?

– Jag kommer att släppa en till singel i oktober, sedan kommer två EP:s i november (Love At First Sound och Phonograph). Jag kommer också att komma till Sverige i mitten av november och vara där till december för att göra några konserter. Annars är det full rulle här i LA, möten med co-writers och förhoppningsvis snart the real break through som jag jobbat för i en helvetes massa år. Men det känns som om inget kan stoppa det från att hända nu, det har varit en galet lång och hård väg, men jag har kommit över de flesta hindren nu.

Har du jobbat på något annorlunda sätt jämfört med tidigare inspelningar?

– Ja, väldigt annorlunda från båda mina tidigare album faktiskt. Det första albumet var helt live, med stort liveband och inspelat med en-tagningar. Den andra plattan spelades in i studion med producenterna direkt. Men de här båda EP:na är inspelade på distans. Jag skrev melodi och text i till exempel tunnelbanan, bilen och hemma och producenterna satt i Sverige, sedan skickade jag vocals till dem. Det fungerade ju det också, men det var såklart roligare när jag väl fick träffa dem face to face igen!

Kolla in premiären av Fade To Black här:

Directed DP by : Diego Torroija http://www.usphotograph.com
Produced by: Spencer D. Evans
Hair and make up: Kristin Koleman

Starring actors/actress: Jasmine Kara, Isaac Singleton Jr, Will Robers, Jason Oneil Hudson, Elishama Hubbard, Travis Richardson

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA