x

Här är helgens konsertmåsten

Här är helgens konsertmåsten

”Först Popaganda, sen höst.” Så lyder Stockholmfestivalens slogan men den kan även appliceras på annat håll. Exempelvis: ”Först Sundsvall Block Party, sen höst”. Här samlar vi helgens stora händelser.

POPAGANDA

Eriksdalsbadet är platsen. Popmusiken står åter i fokus. Shura tappades i sista sekunden men festivalen bjuder ju på en massa annat gott, som Belle & Sebastian, FKA Twigs, Deportees, Marit Bergman, Years & Years och så vidare!

Eriksdalsbadet, Stockholm – 26 - 27 aug

SUNDSVALL BLOCK PARTY

Du behöver inte hänga i en huvudstad för att få tillgång till fantastisk musik på festival. Sundsvall Block Party styr upp festen med namn som Raised Fist, Naomi Pilgrim, Pale Honey, Malcolm B, Kristian Anttila med flera! Dessutom blir det Pokémon Go-gång, såklart.

Pipeline, Sundsvall – 26 - 27 aug

SHITKID & SIR WAS

ShitKid ger oss trummaskinspunk utan hämningar. Någon har kallat det Prosecco-punk och visst, det är lätt att svälja allt. Det smakar fantastiskt och det ger ett sjuhelsikes rus! Missa inte den här kvällen, för det bjuds även på Sir Was. Alltså Joel Wästberg som du har sett bredvid José Gonzales, bland annat. Två av hans låtar från EP-debuten har figurerat i vår ”veckans bästa låtar”-lista. Bara en sån sak!

Pustervik, Göteborg – 26 aug

JACK OF HEART

Du vill gå på konsert för att få den där känslan av att allt kan hända. Då ska du se Jack Of Heart på lördag. Fransmännen med den karismatiske Piero i fronten gör sitt bästa för att sprida garagerocken rakt ut i vimlet. Varning! Sist Piero var på besök i Göteborg (med bandet Demon's Claws) tappade han sina byxor på scen. Allt kan hända.

Pustervik, Göteborg – 27 aug

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA