x

LISTA: Här är Veronica Maggios 5 bästa uppträdanden

LISTA: Här är Veronica Maggios 5 bästa uppträdanden

Sagan om Veronica Maggio fortsätter att skrivas, men i desto större och större bokstäver. Efter att ha sjungit upp sig från de där tomma barerna i början av karriären till Stadion i Stockholm har hon bevisat att hon är en del pop-Sveriges nutid och framtid.

Den här månaden är hon på en triumfturné igenom landet, och för att förbereda er för hennes spelningar har vi samlat ihop några av hennes bästa inspelade uppträdanden.

MITT HJÄRTA BLÖDER, P3 Guld, 2012

Vatten & Bröd presenterade Veronica Maggio för Sverige. Och Vinnaren Är… tände elden. Men det var Satan I Gatan från 2011 som verkligen exploderade. Den första låten från plattan som folk kanske tänker på är sommarhitten Jag Kommer, men denna omarbetade version av Mitt Hjärta Blöder visade oss att hon inte bara är en mästare på att skriva popmusik, utan kan också omarbeta sina låtar till något nytt. En artist som kan ta det vackra och göra det vackrare.

LANDSLIDE, Jills Veranda, 2015

En förmåga Veronica har är att känna andra människors ord. Här hjälper hon Jill Johnsson på traven och kör en cover på Fleetwood Mac-klassikern Landslide. Stevie Nicks hade varit stolt.

VI MOT VÄRLDEN, Stockholms Stadion, 2016

Det var här det hände. När Veronica tog tronen som en av 2010-talets största svenska artister. När hon och henne gitarrist tar scenen ensamma är det bara de och fansen, mot världen. Tyvärr finns inget pro-shot inspelat än, men här kan ni se hur det såg ut från ståplatserna (låten börjar vid 4:08).

SNÄLLA BLI MIN, Moreaus Med Mera, 2011

Det är balladerna som exploderar mer än allt annat. Veronicas bara röst. Benny Andersson på piano. Magi.


KÄRLEK ÄR ETT BREV SKICKAT TUSEN GÅNGER, Ullevi, 2014

Alla visste att hon skulle vara där, men när Håkan Hellström bad Ullevi att ge sina hjärtan rakt ut till Veronica så trodde publiken ändå inte att det kunde vara sant. Hon tog Håkans låt och omvandlade den till sin egen. När Håkan skriker att kärlek är ett brev ut i natten, så viskar hon det istället i mörkret. När hon sedan tar i så hjälper hon honom göra de sju minuterna till en av sommarens höjdpunkter.

Här ser du Veronica Maggio framöver:

15 sep – Göteborg, Pustervik (kl 19:00 – från 13 år)
15 sep – Göteborg, Pustervik (kl 21:30 – från 18 år)
16 sep – Huskvarna, Folkets park
17 sep – Eskilstuna, Lokomotivet
23 sep – Karlstad, Nöjesfabriken
24 sep – Falun, Magasinet
30 sep – Umeå, Idun
1 okt – Uppsala, Svandammshallarna
4 okt – Norrköping, Flygeln
5 okt – Västerås, Västerås Konserthus
6 okt – Örebro, Frimis

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA