x

Hör Oasis kommentera sina musikvideor – otroligt roligt

Hör Oasis kommentera sina musikvideor – otroligt roligt

Regissören Mat Whitecross (The Road To Guantamo) och Oscarvinnande producenten James Gay Rees (Amy) släpper dokumentären Oasis: Supersonic i Sverige 14 oktober. Filmen handlar om Noel och Liam Gallaghers resa från kaxiga pojkar i Manchester till kaxiga män på toppen av 90-talets rockscen. Skaparna har fått ta del av exklusivt material, intervjuat båda bröderna och deras gamla bandmedlemmar, och till och med deras mamma. Ett måste att se alltså.

Men för de som inte orkar vänta till oktober för att höra Noel och Liam prata om sitt gamla band så har vi två guldklimpar åt er – två klipp när bröderna kommenterar bandets musikvideor. Youtube-användaren ac2006 har klippt ihop de bästa kommentarerna från en DVD som gavs ut i samband med Oasis samlingsplatta Time Flies 1994-2009.

Noel, som är känd för att vara kvick med sina kommentarer i pressen, tittar tillbaka på majoriteten av bandets videor men är inte direkt stolt. Han förstår inte poängen med musikvideor. Slutsumman är komiskt guld. Dock säger han någonting bra om bandets egna insatser i deras klipp: “If you need four guys to walk around in slow motion – we were the best at that.”

Liam pratar endast om de han är med i, och är något mera positivt inställd än sin äldre bror. Se de två klippen här nedan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA