x

LISTA: Kents bästa låtar – plats 20 till 11

LISTA: Kents bästa låtar – plats 20 till 11

För att hedra Kent, som nu drar på avskedsturné, bad vi er förra veckan att rösta på vilka av bandets låtar ni tycker bäst om. Över 15 000 fans bidrog och nu kan vi börja publicera den definitiva Kent-listan! Gjord av er.

Plats 30 - 21 ser ni här.

20. Sjukhus

En av listans största livefavorit. Studioversionen är en lång uppbyggnad, men låten måste höras live för att man ska nå den slutliga explosionen.

19. Sundance Kid 

Vem skulle du besegra världens med när du var ung? Vem tände elden på din tonårsdröm? Vem önskar du att du fortfarande känner? Du borde önska att hen hör den här låten.

18. Berg Och Dalvana

747:s kusin handlar om att bli gammal, men badar i ungdom tack vare den skitiga gitarren som är tagen direkt från 70-talets New York.

17. Den Sista Sången

Kent hade kunnat vandra av scenen med en låt om allt de åstadkommit, under fyrverkerier och med knytnävarna i luften. Istället är det en Krunegårdig melodi och ett kärleksbrev till Jocke Bergs familj som blir det sista adjöet.

16. Chans 

Glada melodier, hoppfulla texter, och det bittra slutet. Kärlek när det är som bäst, och när det svider som mest.

15. Andromeda

I musiken blandas gitarrerna och syntharna från alla kapitel i bandets historia. I musiken blandas missnöje över hemlandets brist på medlidande med stolthet över framgångssagan som började i en död stad för 26 år sedan.

14. Kräm (Så Nära Får Ingen Gå) 

Det närmaste punk bandet någonsin har kommit. I början bär Kräm kärlekslåts-kamouflage, men nej. Detta handlar om obesvarad lust.

13. Dom Andra 

Utan låtens andetag (förlåt) hade singeln inte varit lika kraftig. Det hyperventilerande beatet är klaustrofobiskt, och gör att texterna tynger ner dig dubbelt så mycket.

12. Stoppa Mig Juni (Lilla Ego) 

På Eskilstunas tomma gator går bandet och blickar ut över barndomsminnen. De får sällskap av en trumpet de verkar ha stulit från en Woody Allen-film, och tillsammans når de till toppen av Hagnesta Hill.

11. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten) 

Satan dansar till elektroniska toner och en rockstjärnas vardagsångest.

Kolla in plats 10 till 1 här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA