x

COVER ME: Magic Potion listar 5 favoritomslag och berättar om sin egen tuggummi-idé

COVER ME: Magic Potion listar 5 favoritomslag och berättar om sin egen tuggummi-idé

Denna gång var det Magic Potion som fick i uppgift av GAFFA att lista fem favoritomslag och prata om sitt eget. Bandet slog igenom förra året med Deep Web och är i detta nu turnéaktuella med sitt nya album Pink Gum. En fullängdare vars omslagsbild rimmar gott med albumtiteln.

– Vi hade en tydlig idé som en polare som är fotograf, Martin Ridne, hjälpte oss med att genomföra. Vi tuggade i princip en drös obskyra amerikanska tuggummin under en kväll och fotograferade det i en hembygd fotostudio.

Är det viktigt att omslagsdesign och musik hänger ihop? Och i så fall hur kan man länka ihop det här tuggummi-omslaget till själva musiken?

– Pink Gum-idén dök upp i en bil mellan Falun och Stockholm när vi hade spelat på Bergstenska och var väl framför allt någon slags god symbol som kändes nära hur vi upplever skivan. Vi går gärna i bräschen för en ny våg av tuggummipop. Rent konkret tycker vi väl att det finns en sorts skevhet eller “klibbighet” i vår musik samtidigt som vi försöker behålla någon sorts spontanitet när vi spelar in – likt ett tuggat tuggummi, som ser ut lite som det själv vill.

gallery_large

Här följer fem omslag som Magic Potion håller extra varmt om hjärtat.

Burrito Deluxe - The Flying Burrito Bros:

– Överklassburritos. Ser riktigt torra ut, men kanske mest är gjorda för skivomslagets skull. Vi skulle ändå vilja smaka. Och sen står hela gänget på maten och vinkar, otroligt. Svängig musik som gör att vi blir hungriga.

gallery_large

Strawberry Jam - Animal Collective:

– Genialiskt namn. Det här är ett spännande omslag. Anti-estetik. Proffs-studio-kvalitet med bra ljussättning.

gallery_large

On The Beach - Neil Young:

– Finns så mycket i den här bilden. Neil är på stranden, hans boots står bredvid, en galge hänger i parasollen. Det är ingen sol men han är ändå där på stranden. Verkar, till råga på allt, ha kvaddat sin bil när han anlände. Kanske därför han tittar ut mot havet och undrar hur han ska kunna ta sig hem? Magiska texter på skivan.

gallery_large

Madonna - Madonna:

– Fantastisk symmetri. 40% sepia. O:na känns oklara – likt ett par röda linser i en Dhal som råkat hamna utanför tallriken, varför Madonna ser lite bekymrad ut.

gallery_large

Puppy - Flake:

– En hund på semester och som ser förvånad ut och har speciella öron. Bichon frisé är vår bästa gissning. Liknar ingenting annat. Musiken går inte att beskriva med ord.

gallery_large

Här ser du Magic Potion framöver:

7/10 - Blekingska Nation, Lund
14/10 - Babel, Malmö
21/10 - Bassy Club, Berlin
22/10 - Vera Groningen, Vera Downstage
29/10 - Södra teatern, Stockholm

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA