x

LÅTPREMIÄR & INTERVJU: Fanny de Aguiar – från Idol till Per Gessle

LÅTPREMIÄR & INTERVJU: Fanny de Aguiar – från Idol till Per Gessle

Fanny de Aguiar släpper idag, fredag, sin debutsingel Sinking Deep på Spotify! Vi har inte hört så mycket ifrån Fanny sedan femteplatsen i Idol 2014, men nu är hon tillbaka med en låt som satte sig direkt.

– Jag kan nog egentligen inte sätta fingret på vad det var, jag bara fastnade. Som personkemi, en kan inte riktigt förklara det egentligen, men något kändes bara ... rätt? Helhjärtat och genuint liksom, inga tvivel. 

När Fanny fick höra Sinking Deep för första gången hade den bara gitarr och sång.

– Men jag hörde verkligen direkt i mitt huvud hur jag ville ha det. Sen tillbringades det mååååååånga timmar i studion för att hitta rätt sound, rätt feeling och tillslut så var den liksom perfekt, för mig. Desperation och ångest är på något vis så plågsamt vackert och det tycker jag låten tar fram, så det är nog det jag tycker mest om med den. 

Varför så lång väntan på nytt material? Egentligen så sattes planen för en singel igång ganska tätt inpå Idol. 

– Men just då bodde jag i Göteborg och var tvungen att pendla fram och tillbaka till Stockholm hela tiden, för att kunna gå på möten och vara i studion med mera. Vilket såklart fördröjde processen en hel del. Jag är så glad att livet är oförutsägbart, för jag har haft så himla mycket att skriva om de senaste åren och det har jag gjort, verkligen låtit mig själv slukas av det till 300 procent och jag har även fått skriva musik med riktigt bra människor och det har varit fantastiskt på alla plan.

Fanny flyttade till Stockholm så fort hon blev sajnad av Per Gessles Space Station 12, för att hänge sig helt åt musiken. Ett val hon inte ångrar en sekund. 

– Det har varit asnajs! Per är en sån människa som fattar musik, han fattar personligt uttryck och uppskattar det. Det intrycket har i alla fall jag fått. Jag har inte träffat honom så mycket hittills, in person, men en del mejlkontakt blir det ju. Jag skickar ofta över det jag jobbar med i studion och då ger han mig feedback och delar med sig av sina idéer och funderingar. Det är gött helt enkelt! 

Nu är ju frågan om detta är en en början på något mer vi kommer att få höra från Fanny? Svaret är ja, vi får inte riktigt veta vad men det låter ju lovande.

– Just nu jobbar jag på något jävligt bra som ska följa upp efter Sinking Deep. Något som för mig känns ... magiskt. Mer kan jag inte säga just nu. 

LYSSNA PÅ PREMIÄREN AV SINKING DEEP:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA