x

Britter bråkar och irländare rockar – vecka 40 i korthet

Britter bråkar och irländare rockar – vecka 40 i korthet

Veckosammanfattningen är tillbaka! Sommarlovet som övergick i rusk-och-regn-höst är slut för undertecknad, och vad är det jag kommer tillbaka till? Liam och Noel Gallagher bråkar fortfarande, Donald Trump fortsätter att uppröra, Kent har ännu inte förstått att de inte får lägga ner verksamheten och Håkan Hellström har hittat nya sätt att suga studiebidraget ur sina fans, vid det här laget utfattiga, händer. Allt är som vanligt.

Men. Visst. Vi tar det från början. År 1976 fanns det i Manchester två små pojkar vid namn Noel och Liam, och 40 år senare skulle de skapa drama i musikvärlden med det otroligt envisa målet att aldrig bli bortglömda trots att musiken är död sedan länge. Den här gången är Liam irriterad på att Noel inte orkade släppa ifrån sig tofun för att sätta sig i biosalongen när det var dags för premiär av Oasis-dokumentären Supersonic, vilket fick Sverigeaktuella Coldplay-Chris Martin att tröttna på att två föredettingar ständigt stjäl rampljuset: ”Just pick up the phone”.

Oasis och Coldplay för mig till ett tredje rockband som varit ute i medierna den senaste veckan. Men när herrarna Gallagher gärna kan lyssna en extra gång på Don’t Look Back In Anger, får U2 och Bono aldrig sluta protestera mot orättvisor. Orättvisan i det här fallet heter Donald Trump och den kandiderar just nu för att bli världens mäktigaste man. Det tycker Bono är lite onödigt och kallar i en ny dissvideo (du hittar den längst ner i artikeln) Trump för ”potentially the worst idea that ever happened to America”. Samtidigt hotar Metallica-trummisen Lars Ulrich med att flytta tillbaka till Danmark om Trump blir president. Så ledsen han skulle bli! Usch, näe, nu tror jag allt att han lägger ner hela sin kandidatur. En invandrare som flyttar tillbaka till sitt hemland! Det låter inte alls som något Donald Trump skulle gilla.

Dessutom: Spotify visar exakt hur falskt Kent-fan du är, nya Håkan-boken är ute, Bruno Mars följer upp Unorthodox Jukebox med en ny singel (du behöver inte lyssna) och Iggy Pop avslöjar det alla frågat sig i 50 år.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA