x

VIDEOPREMIÄR: Sa’ra Charismata uppmärksammar medberoende och missbruk

VIDEOPREMIÄR: Sa’ra Charismata uppmärksammar medberoende och missbruk

Politiskt färgade texter inslutna i starka poprefränger är ett signum för svensk-eritreanska new yorkern Sa'ra Charismata. Hon har ambitionen att musiken på nytt ska kunna spela en avgörande roll i samhällsbildningen. 

Teman som Sa'ra Charismata tar upp är bland annat materialism (Gold Digga), krigsförödelse (Sheep (Let Me Go)), myndigheters och företags symbiotiska roll och kontroll över våra liv (Big Man och Mushroom).

Kontroversiella amerikanska medier har tidigare beskrivit henne som “the quintessential revival of the modern protest song in pop music” och ”an outspoken voice that mainstream media may never acknowledge” (Afropunk). 

Nu är Sa'ra Charismata aktuell med en video till sin första riktigt personliga låt Addicted (Part 2) om kärlek som är baserad på hennes upplevelser av att vara i relationer som medberoende och det egna missbruket.

– Det har tagit mig många år att komma hit – avsaknaden av självkänsla har gjort att jag själv burit på skammen i många år, men nu blev det ”dags att städa upp själen”, säger Sa'ra Charismata till GAFFA.

Joel Ängeby står för regin.

– Det viktigaste för oss var att kunna gifta den känslosamma musiken med bilderna. Nästan som att de inte kunde existera utan varandra, säger han om videon som vi premiärvisar här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA