x

LÅTPREMIÄR: Norma – Lies

LÅTPREMIÄR: Norma – Lies

Kraut/drömpop/ambient/electronica-maskinen Norma överraskar oss med en ny singel, som dessutom placerar sig i actionsportfilmen Supervention 2. Men vad handlar Lies egentligen om?
 
– Svårt att svara på utan att det låter platt, det är ju mest bilder och scener som tillsammans blir en plats där saker händer. Vad som kan vara väldigt angeläget en dag är helt oviktigt en annan dag. Alkohol och en dålig dag är det korta svaret, men det är roligare att lyssna och få en egen känsla, det är ju stämningen man vill åt. Eller hur förklarar man att en hel värld kanske rasar för att något INTE har hänt? Eller för att någon inte har bestämt sig över en viss sak, säger bandet till GAFFA.
 
Hela låten och idén till Lies föddes genom samplingen som ligger och puttrar under hela låten.
 
– Ljudet som vi pitchat ner och loopat kommer ursprungligen från en maskin som användes till drömtydningsexperiment i USA på 60-talet.
 
Inspiration fann bandet genom att tänka framtidsvision från 60-talet, lite västern.

– Egentligen skulle man kunna säga att det är en cover på låten Johnny Guitar med The Spotnicks.
 
Hur kom ni i kontakt med personerna bakom Supervention
 
– Vår label hade lämnat en tidig version av låten till en synch-kille som i sin tur lämnat den vidare till filmmakarna. De gillade den väldigt mycket och tyckte den skulle passa utmärkt i deras film. Ibland är det inte mer spännande än så.
 
LÅTPREMIÄR: NORMA – LIES
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA