x

P3 Guld flyttar till ny arena – "Jag får väl åka lite längre bara"

P3 Guld flyttar till ny arena – "Jag får väl åka lite längre bara"

Hon är en av Sveriges främsta musikjournalister samt programledare för Musikguiden i P3. För tredje året i rad ska Tina Mehrafzoon leda P3-Guldgalan, lördagen 21 januari 2017. Ingen förändring där. Den ser vi istället i var galan hamnar: Scandinavium byts nämligen ut mot Partille Arena, som invigdes i september i år.

GAFFA pratar med en väldigt taggad och förväntansfull Tina.

– Två år i rad har det varit årets höjdpunkt, både personligen och karriärsmässigt, att jag nu får göra det en tredje gång är inget jag klagar på!

För Tinas del är det ingen skillnad på förberedelserna inför galan trots flytten.

– Jag får väl åka lite längre bara, för att komma till hotellet efteråt.

Om vilka artister som är nominerade kan hon inte avslöja men tycker att det är stora saker som hänt detta musikår, än så länge.

– Det har varit de stora popstjärnornas år, som Håkan Hellström, Kent och Veronica Maggio. Att Kent lägger ner får en att tänka att ”oj, alla kommer kanske inte att finnas för alltid.”

– Något annat som är kul är till exempel att den göteborgska hiphop-scenen har kommit ikapp den annars ganska Stockholmscentrerade scenen. Som Parham till exempel, fortsätter hon. 

Tina tycker också att det är viktigt att framhäva artister som faktiskt gör allting själva. Som skriver, producerar och mixar och hon tycker sig se en skillnad på kvinnliga artister som idag kräver sin plats mer än de har gjort tidigare.

– Det tycker jag är så himla fett för att de är artister, de har ett konstnärligt uttryck och då är det så himla viktigt att det också får kredd för det! Jag tycker mig se en stark självständighet i den svenska musiken.

Gällande kritiska ögonblick med att programleda en stor gala i live-TV har Tina klarat sig bra. Det enda som kan ställa till det är när artister gör för långa tacktal.

– Ja, det kan bli lite panik när man hör producenten skrika i örat att vi måste gå vidare när artisten befinner sig mitt i ett moment, haha!

Hur brukar du förbereda dig timmarna innan du ska upp på scen?

– Lite pirr är bra, men blir det för mycket så man nästan vill kräkas har jag en jättebra kompis som hjälper och peppar mig och säger att ”det här kommer jag visst att klara!” Annars under dagen tänker jag på att äta bra, med tanke på min diabetes.

Överlag är Tina ganska lugn och trivs med produktionen.

– Vi gör inte det här för att jag ska stå där och se ball ut utan för att publiken ska ha så himla roligt tillsammans med artisterna. Så att det blir en hyllning till artisterna tillsammans med publiken.

Kvällen på Partille Arena inleds redan vid 17.00 med en förfest i finaste P3 Guld-skrud med P3-profiler, quizz, DJ:s, livemusik och allmän pepp inför kvällens stora gala. Biljetterna till galan säljs via Partille Arena.

För alla med gala-biljett kommer det att gå gratis bussar från Nils Ericsson-terminalen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA