x

Ellen Bergström: "Min låt skulle heta Fångad Av En Douchevind"

Ellen Bergström: "Min låt skulle heta Fångad Av En Douchevind"

Ellen Bergström är just nu aktuell som programledare på NRJ, TV-programmet On Fleek, samt som Stjärnhoppare i Barnkanalen men var står hon musikaliskt? GAFFA har ställt några frågor för att bena ut hennes relation till det stora ämnet.

Kommer du från en musikalisk familj?

 Ja! Mina föräldrar träffades faktiskt på en efterfest där båda spelade gitarr och sjöng. Så musiken har alltid varit en del av mitt liv. Bland annat hade mamma barngrupper där vi spelade maraccas och sjöng barnlåtar.

Vilket är ditt första musikminne?

– Jag minns en musikbok med olika trädsorter … Majas alfabet! "Vi har en ask, den är minst hundra år. Den blir bara högre ju mer tiden går. Och jag har en gunga på lägsta grenen. Där sitter jag ofta och dinglar med benen."

Vilken musik växte du upp med?

– Det var högt och lågt. Min pappa lyssnade på rock som Eagles och Whitesnake. Vi hade en prenumerationstjänst på Mr Music. Robyn var min idol som liten. Jag minns att vi satt i mammas Bagge på väg till Gotland och lyssnade på henne. Sen klippte jag mig som henne. Har aldrig sett henne live, Do You Really Want Me var min favoritlåt.

Vad kom sen?

 Det finns ingen röd tråd, jag har lyssnat på det som fallit mig in. Jag hade någon period med Lars Winnerbäck, eftersom min kompis var poppare och ville vara som henne. Annars lyssnade jag på allt förutom hårdrock. Lite rap, Amy Diamond när jag var 14-15 år och hon gjorde What’s In It For Me. Idag lyssnar jag på allt möjligt som jag blir peppad av – studsig musik. Min pojkvän kallar mig bonde.

Hur lyssnar du på musik idag?

– Spotify, jag väljer jag olika spellistor från till exempel Filtr eller Digster, de har massa olika listor man kan välja mellan! Dancefloor hits till exempel.

Spelar du något instrument?

 Tyvärr inte, eftersom det var väntlista till gitarrlektionerna när jag skulle börja. Det blev fiol istället. Min farmor var med i Sörmländska Spelmän, men det var inte det mest härliga ljudet när man lärde spela fiol. Så träningen gick så där när pappa ville kolla på golf på TV:n. Det roligaste var att gnida kådan, hartsen, mot strängarna på fiolen.

Finns det någon musik du inte tål?

– Nej. Jag kan lyssna på det mesta, det går inte in så mycket i mitt huvud.

Har du någon skämslåt? 

– Jag fick den frågan på radion där jag jobbar också. Nej det har jag inte.

Du är radiopratare på NRJ sen augusti 2016. Om du fick välja helt fritt, vilken musik skulle du köra då?

– Gamla godingar, som man lyssnade på när man var 14-15 år. Fronda – Rullar Fram. Aqua – Barbie Girl. Vengaboys, Britney Spears, Robyn … Ja men lite så där efterfeststämning haha. Då minns man tillbaka och alla kan texterna på låtarna.

Vilken var din största musikupplevelse?

När Alla Vännerna Gått Hem med Gyllene Tider när jag var 12-13 år och gick i sjuan. Det var min första tryckare med en kille jag var kär i. Han hade sagt nej så många gånger men nu sa han ja.

Om någon skulle göra en låt om dig, vem skulle det vara? Och vad skulle låten heta?

Veronica Maggio skulle göra en låt som handlar om att jag alltid faller för douchebags. Men nu har jag hittat en kille! Låten skulle hur som helst heta Fångad Av En Douchevind.

Vad betyder musik för dig?

– Jag använder musik för att stilla en sinnesstämning. Mår jag dåligt tar jag fram peppmusik, är jag glad kanske det blir några crying-låtar. Musiken används för att lura mig själv, så att jag mår som jag vill må.

Vilken är den senaste låten du lyssnade på?

– Den som var på radion senast, typ Chainsmokers eller nåt.

Vilken musik ska spelas på din begravning?

The Eagles Hotel California. Min pappa och jag, egentligen hela familjen, har alltid sjungit den i bilen. Den är också min karaokelåt nummer ett. Men ingen vill höra den, eftersom den är både långsam och lång.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA