x

INTERVJU: Hov1 om hängivna fans och ett framtida stjärnsamarbete

INTERVJU: Hov1 om hängivna fans och ett framtida stjärnsamarbete

Hov1 tog Sverige med storm när de breakade i september förra året. Bandet består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson och har på fyra singlar, släppta inom ett år, nått över tio miljoner streams på Spotify. I sommar turnerade de Sverige och nu oktober släpptes den fjärde singeln Hjärtslag. GAFFA ringde upp Ludwig för att prata framgång och vad som väntar hiphop-gruppen härnäst.

Hjärtslag som släpptes för bara några veckor sedan har ett lite mjukare sound än era tidigare låtar.

– Hur en låt blir beror alldeles på. Att Hjärtslag låter mer organisk är egentligen inte genomtänkt utan vi skriver och släpper det vi tycker är bra. Så hur det låter, om det är hårdare, har mer sång eller rap beror helt på vad som passar just den låten.

Man kan ju inte undkomma att ni är väldigt populära och har trogna fans. Har sett några som till och med tatuerat in era låttitlar till exempel, hur känns en sådan grej?

– Det känns så jävla fett! Det är helt sjukt! Det är ganska många som har gjort det. Helt overkligt.

Tror du att den här hängivenheten bottnar i att fans lätt kan relatera till era texter?

– Det är väldigt svårt att säga, men allt vi skriver är inte självupplevt, utan det handlar mer om att vi skriver om saker som vi kan relatera till. Men vi är ganska egoistiska när det kommer till just det eftersom att vi skriver om sådant som vi själva tycker är viktigt och som betyder någonting för oss men kanske i sin tur inte betyder någonting för någon annan. Eller så betyder det jättemycket för någon annan.

I sommar har Hov1 spelat på festivaler som Emmaboda och Summer On. De var också det mest önskade bandet att få spela på Rockbjörnen, men festivalspelningen i Småland verkar ha betytt extra mycket.

– Spelningen på Emmabodafestivalen var jättespeciell! Året innan så var jag och Noel på festivalen och stod i publikhavet, kollade på varandra och sa att här på den här scenen ska vi stå nästa år! Då hade vi inte ens släppt någonting. Så att vi sedan lyckades med det var jättehäftigt och under hela den spelningen var det så bra drag. Så den spelningen var helt sjuk!

– Det var först där vi kände att det var på riktigt, det var nästan overkligt.

Med det sagt avslöjar Ludwig för GAFFA att de har ett nytt spännande samarbete på gång.

– Vi håller just nu på med ett projekt som heter Sodawood tillsammans med Panda Da Panda. Sen har vi en del annat på gång också men det kan jag inte uttala mig så mycket om nu, men det kommer!

Vilka budskap vill ni föra ut i er musik?

– Vår grej är att beröra och skriva om någonting som är relaterbart men det kan också vara något vardagligt också och behöver inte alltid vara på största allvar. Vi vill beröra.

Lyssna på Hov1s senaste singel här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA