x

COVER ME: Superwalkers listar sina 5 favoritomslag

COVER ME: Superwalkers listar sina 5 favoritomslag

Duon Superwalkers består av två personer som kallar sig A och J. Retropop-bandet släppte precis sin nya singel Seagulls. Omslaget till den är plåtat på på Istituto Italiano di Cultura i Stockholm, en byggnad ritad av en italienska arkitekten Giò Ponti. Med det visuella har duon samarbetat med Nathalie Hallman, en prisbelönt creative director som bland annat har konceptet Gaga Tea i bagaget, ett Lady Gaga-te.

Vi bad duon om fem favoritomslag och medan du botaniserar i dem kan du även lyssna in dig på Seagulls:

Kolla in bandets fem favoritomslag: 

Foster The People - Supermodel

– Foster The People behöver nog ingen närmare presentation. Ett fantastiskt band som vi båda sett live tillsammans. Deras nya album Supermodel har detta omslag, som ger en stark 70tals/retro-vibb med en smula skoj. Tittar man närmare så upptäcker man att den innehåller en massa lager. Den får en att reflektera över bandets sound och texter och hur mångbottnade och fulla av nyanser de faktiskt är.

 gallery_large

Todd Terje - It's Album Time

– Detta omslag avslöjar Terjes sound och kanske hans allmänna attityd till livet. Den ger en känsla av en hel del humor, strand, bad och drinkar. Vi kan nästan höra funkbasen och de analoga glittrande syntharna. Den är glamorös med det klassiska pianot och osar av joie de vivre. Vi skulle nog sitta och prata med Terje hela dagen, så mycket vi har gemensamt, tills det slutar med en restraining order.

gallery_large 
Michael Jackson - Dangerous

– Efter ett framgångsrikt decennium kommer legenden ut med detta fina album 1991. Ett konstverk i sig med Michaels ögon i centrum. Det finns så mycket att undra över när det gäller detta omslag, som varför klotet visar världen upp och ner? Vad det än kan vara så vill vi inte sluta stirra.

gallery_large

Cleopold – Altitude & Oxygen

– Australienska artisten Cleopold, numera bosatt i LA, är en riktig up and comer. Hans nya EP Altitude & Oxygens omslag har nästan ett stycke Matisse i sig. Det är en aning minimalistiskt och modigt med penseldrag som gör så lite men säger så mycket. Lite som Cleopolds sound! Grym musik och grymt omslag. Tummen upp.

gallery_large 

Jean Michel Jarre - Oxygene

– I samma anda som ovan har vi valt ett tidlöst konstverk av pionjären JMJ. En stor inspiration för vår musik (och liv), som en av oss har sett live och den andra lämnats avundsjuk av just det faktumet. Omslaget för Oxygene målar en mörk bild som kanske antyder att jorden behöver syre för att överleva. Fokuseringen a la filmvinjett med en djupblå nyans får hela omslaget att se ut som att det andas. Andas in, andas ut.

gallery_large

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA