x

LUCKA 2: End Begins delar ut "Dark Stains"

LUCKA 2: End Begins delar ut "Dark Stains"

I början av 2016 lade två av Sveriges mest inflytelserika punk/hardcore/crossover-band Atlas Losing Grip och Anchor ned verksamheten. Ur askan föddes End Begins och består av tidigare Atlas Losing Grip-medlemmarna Stefan Bratt och Julian Guedj, Anchors ex-gitarrist Mattias Rasmusson och The Dahmers-gitarristen Rasmus Grahn. Kvartetten bildades med ett syfte: att spela musik som träffar rätt i magen. I dag har deras musikvideo till låten Dark Stains från den i dag släppta, självbetitlade debut-EP:n premiär och det hela sker som en del av GAFFAS JULKALENDER, lucka två.

Dark Stains handlar om det man som lyssnare och läsare upplever att den handlar om, säger bandet i ett mejl till GAFFA och fortsätter:

– För oss handlar den om att slå sig loss från negativa mönster i livet och att högljutt säga fuck off till det förflutna och till alla som försöker sätta käppar i ens hjul längs vägen. Livet är en rätt nergrisad resa men blir också precis vad man gör det till. Musikmässigt är det bara en känsla av att lira rock på 10:an på en helstack Marshall utan öronproppar och totalt skita i omvärlden som gäller. Det borde alla prova nån gång.
 
Med lite tid, ingen budget och brist på location, försökte bandet skapa en video som kunde upplevas proffsig och likvärdig musiken.
 
– Vi ville förmedla det mörker och den intensitet vi känner finns i låten. Med en kamera som trycks på Rec-knappen för första gången, två lampor från Biltema i en replokal med lite svart tyg på väggen.
 
Se videon som är regisserad av Julian Guedj:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA