x

LUCKA 4: Selma & Gustaf delar ut en riktig Oasis-klassiker

LUCKA 4: Selma & Gustaf delar ut en riktig Oasis-klassiker

Lucka fyra på GAFFAs Julkalender blir något av en Oasis-special! Här ser ni den löjligt lovande indiefolk-duon Selma & Gustaf leverera Live Forever, exklusivt till alla våra läsare.

– Vi är båda stora Oasis-älskare, jag är kanske en aning mer osund i min besatthet än vad Selma är, säger Gustaf till GAFFA och fortsätter:

– Hela bandet är i princip Oasis-fans, möjligen finns det någon märklig människa som inte lyssnat så mycket på dem, men i princip alla! Och det är ju en av världens kanske bästa låtar!

Har någon av er nåt särskilt minne från just den låten?

Selma: Live Forever var en av de första låtarna jag och Gustaf spelade tillsammans. Kanske för att det var den enda låt vi båda kunde texten till, haha. Nejdå, det var för att den är så fantastiskt bra, tidlös och fin! Kommer ihåg att vi satt hemma hos Gustaf första gången vi spelade den, sedan grät vi lite efteråt och tänkte "I think you're the same as me, we see things they'll never see" typ. Kanske var det till och med så att Live Forever var med och skapade Selma & Gustaf?

Hur ser ni på en eventuell återförening av bandet?

Gustaf: Av Oasis? Det skulle vara intressant om du menade oss, vilken grej, vi återförenas och förnyas ständigt! Skämt åsido, jag har aldrig sett dem live, jag har sett Noel och jag älskade det. Är dock ett väldigt stort fan av Highflyingbirds OCH Beady Eye, men en återföreningsturné av Oasis skulle vara stort! Det känns som att det kanske kan ligga i startgroparna nu med dokumentären och allt.

Vad är den absolut bästa julmusiken?

Selma: Jag är väldigt svag för Maybe This Christmas med Ron Sexsmith, tycker den är himla fin. Annars är jag inte ett så stort fan av den här "klassiska" julmusiken mer än att den kan vara skoj att baka pepparkakor till typ, haha. Gustaf är till och med allergisk mot julmusik. Och snö! Den bästa julmusiken tycker jag är den musik som man själv tycker ger en lite sådär julig eller bara härlig känsla – och vad det är för slags musik får man själv välja, det är ju det som är så bra!

Kan Selma & Gustafs version av Live Forever bli din jullåt? Avnjut den här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA