x

BÄST JUST NU: Holy Now – Wishlist

BÄST JUST NU: Holy Now – Wishlist

Deras EP fick oss att blåsas av stolen, tappa konceptet och så vidare. Jag såg dem lira sin musik i en skejt-pool. Väldigt bra, något surrealistiskt.

Men det var då och nu är nu. Med Wishlist hör du fortsättningen och om du var med när EP:n hamnade på våra listor kommer du ej bli besviken. Om du inte varit med sedan tidigare och gillar någon form av skranglig indiepop/garage/jingle jangle-pop, som gärna svävar iväg i helsköna psykedeliska passager, så kommer ej bli besviken. 

Lyssna nu på det här och läs vår korta intervju med bandet om just Wishlist

Hur kickade själva processen till Wishlist igång?

– Julia ville göra en låt som gick att spela fort och starkt på samma gång, gärna innehållandes ooh- och aah-körer. När den var halvklar bestämde vi att vi skulle spela in en andra EP och fick lite bråttom. Vi hann repa låten vid ett tillfälle, råsnabbt och lite kaosigt vilket resulterade i Wishlist. Och det blev ju bra ändå! Lite garage:igt och skevt.

Nån särskild inspiration som var viktig för just den låten?

– Ja! Den är inspirerad av en svinbra låt med Brian Eno, så först var tanken att den skulle heta något med hans namn, men det blev Wishlist istället. Se om ni kan lista ut vilken låt det är!

Vad handlar den om?

– Den handlar om önskningar! En önskelista liksom, fast mer av känslokaraktär. Typ tyck om mig, stanna hos mig, ge mig något nytt som jag kan tro på och så vidare.

Hur ser era framtida planer ut?

– Vi ska släppa en singel till från vår kommande EP, sen släppa EP:n tidigt nästa år. Vi längtar så mycket och har gjort superfina vinyler! Sen vill vi iväg och spela, att få en spelning på Umeå Open är vår dröm!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA