x

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Det närmar sig helg, tack och lov. Här har vi samlat det mest intressanta Sveriges scener visar upp de kommande dagarna.

BRIAN FALLON

Efter mer än 10 års framgångar med band som The Gaslight Anthem, The Horrible Crowes och Molly And The Zombies var det hög tid för Brian Fallon att släppa sitt första soloalbum. ”This one is different. This one is mine.”, säger Fallon själv om den efterlängtade solodebuten – som har mött lysande recensioner och idel hyllningar från fans.

Pustervik, Göteborg - torsdag
Kulturbolaget, Malmö - fredag

NORD & SYD 

2013 släppte Nord & Syd ett av Sveriges mest kritikerrosade album Som En Människa. 2016 har de skickat ut två fantastiska singlar. Vad väntar härnäst? Missa nu inte den här gruppen med medlemmar från Vapnet och Laakso. Räkna med vemodig, ibland lite upprorisk, indiepop på svenska – när den är som bäst.

Lilla Hotellbaren, Stockholm - torsdag (support: Kruxet och Dennis Kalla)
Oceanen, Göteborg - fredag (support: Gofika)

FIRESIDE

Fireside var under 90-talet och tidiga 00-talet ett av Sveriges mest omtalade band: konsekvent tjurskalliga, my-way-or-the-highway-aktiga noiseprovokatörer, men med ett hjärta som pumpade glödhet lava i ådrorna. Den här återkomsten är mer än välkommen!

Pustervik, Göteborg - fredag

CHRISTINE OWMAN

"Magin ligger i detaljerna och Christine vet precis hur hon ska utnyttja dem. Om inte världen tar emot henne med öppna armar borde Hollywood, för Owmans musik är som gjord för film. Den är drömsk, hypnotisk och farligt vacker", skrev GAFFAs Mathias Skeppstedt om det nya albumet. Nu vankas releasefest i Malmö!

Babel, Malmö - fredag

FRANSKA TRION

En jul utan Franska Trions skeva melodier är som kärlek utan tjafs. Allt finns där i musiken. Sorg och glädje, julstämning och fylla. Det är så äkta som det kan vara. En god jul är inte bara god och det vet Franska Trion. Förhoppningsvis dyker samma känsla upp när musiken blir levande.

Pustervik, Göteborg - lördag

JONAH TOLCHIN

New Jersey födde 24-åringen Jonah Tolchin slog ner som en bomb på americana-himlen med debutalbumet Clover Lane 2014. "Det går inte annat än att sätta högsta betyg", skrev GAFFAs Emil Viksell om årets album Thousand Mile Night. På den levererar Jonah Tolchin en bukett varierad americana inspelad i legendariska Fame Recording Studio i Muscle Shoals med ingen mindre än Anderson East bakom spakarna och Marvin Etzioni från Lone Justice som producent.

Soutside Cavern, Stockholm - söndag

ANDRA KONSERTMÅSTEN

VIAGRA BOYS

Kulturbolaget, Malmö - torsdag

LIFE OF AGONY + PYOGENESIS

Fryshuset, Stockholm - torsdag

HÅKAN HELLSTRÖM

Linköping - fredag
Globen, Stockholm - lördag

CIGARETTES AFTER SEX

Debaser Strand, Stockholm - lördag
Pustervik, Göteborg - söndag

FREJ LARSSON

Debaser Medis, Stockholm - lördag

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA