x

"Jag är ganska glad över att ingen öppnade dörren till torkrummet"


Hur många gånger har ni varit i nere tvättstugan, tänkt på livet och de räkningar ni aldrig kommer kunna betala? Efter tillräckligt med meditation och blickar mot centrifugen kanske ni någon gång kommer hitta svaret. Eller så gör ni som Juste Splint och dansar sorglöst genom torktumlarens sista minuter.
 
Juste Splint består av Sanna Martin, Pelle Hanspers, Johanna Tham (Old, Adrian Recordings) och Johan Portmark. Videon till Bitar Och Monster gjordes på en timme och ses här ovanför.
 
– Jag är ganska glad över att ingen öppnade dörren till torkrummet när jag krälade runt på golvet med kameran. Det var faktiskt inte ens en kamera, utan med photobooth på min Mac, säger Johanna Tham till GAFFA.
 
Tillsammans har de återhämtat den vemodiga 90-talsandan och bjudit på bländade livespelningar både på NGBG-festivalen och Plan B:s inflyttningsfest på Inkonst.
 
Ikväll spelar de på Plan B i Malmö under en insamlingskväll för Musikhjälpen. Detta tillsammans med Merge Records A Giant Dog samt andra lokala artister. Kvällen till ära släpps Juste Splints Bitar Och Mönster på ett begränsat antal kassetter. Intäkterna från entrén, hemlagade burritos, nypenslade t-shirts och Juste-kassetterna kommer gå direkt till Musikhjälpens insamling för barns rätt att gå i skolan.
 
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA