x

Så Mycket Bättre: här är låtarna vi minns lite extra

Så Mycket Bättre: här är låtarna vi minns lite extra

I lördags presenterades den sista akten ut till Så Mycket Bättre: Anders "Moneytbrother" Wendin. I och med det är säsongens startfält klart och med säsong åtta på infart har vi nu listat åtta tolkningar som vi minns lite extra från de tidigare åren. 

1. Här kommer natten – Miss Li (Pugh Rogefeldt)
Detta var verkligen ett framträdande som lockade fram gåshuden, helt klart en av de mest dramatiska tolkningarna. När Miss Li tar i fängslas man och fascineras över hur den där rösten kan komma från den där människan. De lugna, nästan helt tysta partierna i kontrast till de kraftfulla, nästan skrikande, partierna gör låten otroligt slagkraftig.

2. Broken Promise Land – Freddie Wadling (Magnus Carlsson)
Det var nog inte ett öga torrt när denna låt spelades upp i Så Mycket Bättre. Freddie kunde på något magiskt sätt gripa tag i sina lyssnare och komma riktigt, riktigt nära. Även när han inte längre vandrar på denna jord, så uppstod den där närheten. Allt han sjöng kändes ärligt och äkta. Att vi dessutom fick se Magnus Carlson, vän till Freddie, totalt bryta ihop, får låten att bli så väldigt känslosam.

3. Regn Hos Mig – Familjen (Orup)
När Familjen, som skapat många bra elektroniska produktioner, tog sig an en lugn låt som tillåter hans sångröst ta plats blir det magi. Musiken hamnar lite i bakgrunden här och texten och rösten blir låtens fokus. Tillsammans med hans karaktäristiska rörelser på scenen får man känslan av att han menar varje ord han sjunger.

4. Dansa På Min Grav – Ebbot Lundberg (Bo Kaspers Orkester)
Ebbot tog den här lugna Bo Kaspers-låten och gjorde den till en kraftfull rocklåt. Ebbot förklarade att låten hade gått rätt in i hans själ när han hörde den, att det var självklart att han skulle framföra just den låten från Bo Kaspers Orkester. Samma känsla lyckas Ebbot själv att förmedla, med en något mörkare stämma och med mer skrik.

5. Själen Av En Vän - Titiyo (Ken Ring)
En otroligt fin tolkning som inte bara fick Ken Ring att brista ut i tårar – utan hela svenska folket. Vem kunde tro att Titiyos mjuka stämma skulle platsa så bra i en rap-låt av Ken Ring.

6. Flickan Och Kråkan - Timbuktu (Michael Wiehe)
Vi får för första gången höra Timbuktu gå ifrån rappen och sjunga genom en hel låt. Trots att det går ifrån vad han vanligtvis gör, låter det så självklart. Han sätter verkligen sin prägel på låten, utan att knappt ändra på den alls. 

7. Ett Sista Glas - Miriam Bryant (Sven-Bertil Taube)
Miriam Bryant levererade ju flera hits under Så Mycket Bättre; det som får just denna låt att hamna på listan är att det är en tolkning av den äldsta deltagaren Sven-Bertil Taube, som Miriam otippat nog klickade rätt bra med. Miriam lyckas behålla originalets något formella framtoning, trots att hennes tolkning är så i tiden.

8. Det Värsta Av Allt - Lisa Ekdahl (Magnus Carlson)
Lisa Ekdahl, som är så kaxig, skör, sensuell och lekfull på en och samma gång skapade en trallvänlig, lättsam låt om det värsta av allt. En låt som lätt hade kunnat vara hennes från början.

Vilka låtar minns du lite extra?

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA