x

PREMIÄR: Nova Becc släpper lekfull och utmanande debut-EP

PREMIÄR: Nova Becc släpper lekfull och utmanande debut-EP

Med sitt kaxiga pop-sound har Nova Becc under våren släppt två singlar som hyllats av landets musikälskare. Nu släpper hon debut-EP:n Det E Läge Nu som utöver singlarna innehåller tre helt nya spår som bland annat handlar om att våga vara spontan, och om att leka med sig själv.
 
Bakom namnet Nova Becc hittar vi sångerskan och låtskrivaren Rebecca Petersson vars musik har beskrivits som en "blandning av The Weeknd, Daft Punk och Ariana Grande, men på svenska". 
 
– Det är roligt, spännande och framför allt befriande att få släppa den här EP:n. Idén har funnits länge och nu har jag äntligen hittat MITT sound. Det är så här jag vill framföra svensk pop 2017, säger Rebecca Petersson.
 
Hon beskriver EP:n som en blandning av dansanta och lite lugnare låtar, men poängterar att den röda tråden är pepp snarare än depp.
 
– Det är lekfulla låtar som innehåller mycket humor och aptit på livet. Det handlar om att våga, och om att älska det liv som man ofta tar för givet. 
 
Rebecca berättar även om hur hon gillar att leka med det svenska språket och ordens innebörd. Som exempel nämner hon EP-spåret Känner Mig Själv där titeln är en flört med engelskans uttryck Feeling Myself.
 
– Det kändes uppfriskande och utmanande att skriva en peppig poplåt som handlar om att en kvinna tar på sig själv bara för att det är lite gött, och inte ännu en låt ur en mans sexuella perspektiv eller ideal. 
 
Lyssna på Det E Läge Nu här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA