x

EP-PREMIÄR: "Jag hoppas att fler med psykisk ohälsa kommer ta till sig låten"

EP-PREMIÄR: "Jag hoppas att fler med psykisk ohälsa kommer ta till sig låten"

Imorgon släpper indiepophoppet Havet en ny EP! Men redan idag kan GAFFAs läsare ta till sig musiken här. Dessutom levererar bandets sångerska, Victoria Nilas, några tankar om varje spår.
 
Jag Gillar Dig
 
– Vintergruset sopades bort från gatorna för att välkomna våren och jag var nykär. 
 
 
Ingen & Ingenting
 
– Den här låten handlar om när en hamnar i det där skedet där allting runtomkring en är nästintill perfekt och en då istället börjar ifrågasätta sig själv, sina känslor och låter lyckan vända motsatt riktning. Att vara så glad att det känns orimligt, helt enkelt. Att vara manisk och fatta beslut på ren initution. Men också att faktiskt vilja förstöra det runtomkring en. Att inte kunna lita på sina känslor utan bara gå på det en upplever och hör. 
 
 
Indigobarn
 
– Den här låten är ganska svår att prata om eftersom att den ligger väldigt nära hjärtat. Jag tror att många tyvärr kan se sig själva som ett trasigt resultat av en brokig uppväxt. Och jag ville våga vara ärlig. Våga skylla ifrån mig. Skildra var det gick fel och vad det har lett till.
 
 
Bipolär
 
– Samma dag som jag fick bipolär sjukdom på papper åkte Havet till replokalen. Jag var fortfarande i chock och hade nära till gråten. Jag berättade för mina bandmedlemmar och bad dem sedan göra ett syrenljud på synthen sen skrek jag "fucka ur nu" och tillsammans improviserade vi fram Bipolär. Det är en "one-take" kan man säga. Jag hade så mycket som behövde ut då. Det är därför texten är ganska repetativ. Men jag tänkte att ju fler gånger jag upprepar att läkare, hemsidor och piller säger åt oss att vi kommer dö,  desto starkare kevlar bygger jag upp. Och jag hoppas att fler med psykisk ohälsa kommer ta till sig låten på det viset – som en kampsång. De ska aldrig få se oss dö.
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA