x

PREMIÄR: The Bland ger oss EPA-kärlek och lukten av Wunderbaum


Medlemmarna i The Bland, som bland annat är nyexaminerade läkare och lärare, har nu flyttat ut på landet för att lägga hela sin tid och fokus på musiken. I svenska medier talas det om att bandet utökat Sveriges musikklimat med en ny dimension, men att soundet geografiskt låter mer som ett amerikanskt söder, snarare än en tätort i Närke. 
 
Efter att ha byggt om en lada till studio pepprar nu bandet ut singlar och lämnar enbart skogen för turné. Nyligen släppta singeln Monday Morning samlade in över 35 000 kr till Musikhjälpen och senaste Mighty Old One genererade både hyllningar och dödshot då bandet stod upp för solidaritet i Sverige. 
 
Under våren har gruppen redan lagt Sverige- och Tysklandsturné bakom sig. Inte helt oväntat har intresset fortsatt växa och The Bland är nu bokade för Europaturné med stopp i tio länder redan i höst. 
 
Nu släpps nästa singel Head Oh med en musikvideo som utspelar sig i ett EPA-gäng i orterna Heby och Tärnsjö utanför Uppsala. Musikvideon är skriven och regisserad av Marcus Storm som fångar en kärlekshistoria mellan två unga tjejer i röken av gummi och lukten av Wunderbaum. Allt fångat med en kassett-DV-kamera från 2003. I rollerna ser vi Erika Karlsson och Anna Eriksson Hallberg.
 
Kolla in videopremiären här ovanför.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA