x

"Videon kan kanske i många ögon verka bisarr"

"Videon kan kanske i många ögon verka bisarr"

10 november släpper Martin Berglund & Stödorkestern sitt andra fullängdsalbum, Boogie Woogie, och som ett litet smakprov på detta har vi på GAFFA idag premiär av videon till singeln Måndagar I Solen.

– Målet var att filma något som innehöll kontraster. En vacker långtagning mot graffitimålade betongklumpar, vattenpölar och till detta framtiden i form av barn som obemärkt springer runt och förbi huvudpersonerna, säger bandet till GAFFA.

LÄS OCKSÅ: Rockikonen tar farväl med en sista Sverige-spelning

Martin Berglund & Stödorkestern har även fyllt videon med olika referenser till tidigare alster, något som kanske trogna lyssnare kommer att uppmärksamma.  

– Låtens titel syftar på arbetslöshet och hur man som arbetslös kan betrakta sig själv och omgivningen runt omkring. Videon till Måndagar I Solen kan kanske i många ögon verka bisarr, då det vi egentligen ser är en vuxen man som gör ett försök till någon form av haltande moonwalk i nästan fyra minuter.
Man skulle kunna se det så … eller är det en vuxen man som är väl medveten om sina brister men som fullständigt skiter i det, och istället ser ett ljus där borta framför honom … något som vi som tittare inte ser i själva videon.

Musikvideon är inspelad av Victor Heimark.

KOLLA IN PREMIÄREN:

LÄS OCKSÅ: Ger konsert helt i mörker


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA