x

MIN SPELLISTA: "Låten som tog svensk hiphop till en annan nivå!"

MIN SPELLISTA: "Låten som tog svensk hiphop till en annan nivå!"

I höstas släppte DJ Black Moose den grymma singeln iPhone feat. Denz och Mwuana. Tidigare under året gav han ut en singel med Jireel och Lamix och han är ett välkänt namn på den svenska urban/hiphop scenen som under det senaste decenniet arbetat med några av genrens tyngsta artister såsom Dani M, Näääk & Nimo, Kaliffa, Abidaz och Medina.

Och för några dagar sedan var det dags igen. Den nya singeln 20 Lax är den tredje låten att släppas från hans efterlängtade debutalbum Motgång & Framgång som kommer senare i år. Och du hör den i spellistan här nere.

LÄS OCKSÅ: Här är de sista liveakterna till GAFFA-Prisets gala

Men låt oss ta det från början. Pa Musas (aka DJ Black Moose) intresse för musik väcktes redan i tidig ålder tack vare hans pappa som var DJ och drev en svartklubb. Pa började spela musik på fritidsgårdar som tonåring och så rullade det på. Han har bland annat utnämnts till Årets DJ tre år på raken på Kingsizegalan och han var DJ för P3-programmet En Kärleksattack på Svensk HipHop tillsammans med journalisten Ametist Azordegan. Han har även turnerat tillsammans med Fat Joe och öppnat för internationella världsstjärnor som Wiz Khalifa, 50 Cent och Mos Def.

I sin ungdom satsade också Black Moose på en karriär som fotbollproffs och jonglerade dessa två intressen parallellt. Men resan har varit brokig. Under sena tonåren hamnade Black Moose en tid i fel umgängen vilket resulterade i två års fängelse för ett brott han, enligt egen utsago inte ska ha begått. Han tillbringar flera dagar i veckan i Angered där han jobbar som mentor för ungdomar och han föreläser även på anstalter runtom i landet.

LÄS OCKSÅ: Tatuerar in "Martin Timell" på ryggen – under ett villkor

Vi bad honom bjuda våra läsare på en spellista med musik som inspirerar, gör honom glad och får honom att drömma sig bort. Lyssna in dig här och ta del av hans motiveringar. (Den inleds med Dj Black Mooses senaste singel, iPhone)

Wizkid - Naugthy Ride

– Drömmer mig bort från Sverige och befinner mig i Gambia! Och är med min familj och njuter till max. Låten gör mig glad och det spelar ingen roll hur ledsen jag är, så fort denna låt spelas så ser man Moose göra sina moves.

DJ Khaled – Don’t Quit

– Jag blir motiverad till max och tänker att ingenting i livet är omöjligt. Vill du nå ditt mål så måste du kämpa för det till 100% jag får tankar om att göra en fet låt ihop med nån svensk legend som DJ Khaled gjort på denna låt med Calvin Harris.

50 Cent feat Neyo - Baby By Me

– Minnen från fängelsetiden då jag alltid pumpade denna låt konstant och även hela det albumet! Låten gav mig hopp om livet igen! 

Joe feat Nas - Get To Know Me

– Joe har alltid varit en av mina favoriter. Mm man är från den gamla skolan så måste man älska Joe! Låten fick mig att tänka på kärlek och att dela livet med nån man älskar. Man undrade om man nånsin kommer hitta den rätta? År 2009 då jag satt bakom galler lyssnade jag ofta på Joes album Aint Nothing Like Me.

Craig David – Can’t Be Messin Around

– När Craig David släppte albumet Born To Do It så spelade jag just denna låt överallt vart jag än gick.

Kojo Funds - My 9ine

– På grund av denna låt så blev jag mer kär i UK-musiken.

Lottoboyzz - No Don

– Låten som fick alla i klubb Ice att skaka på en helt annan nivå! 2000 pers var där för att festa loss. Klubben ligger i Ayia Napa och jag gjorde 18 spelningar där på två veckor nu den här sommaren.

Jireel - Cataleya

– Låten som tog svensk hiphop till en annan nivå!

Fre - På Grund Av Dig

– Barndomsminne som gör att man bara vill tagga tillbaka till den tiden då man var 17 år gammal.

50 Cent - God Gave Me Style

– Detta är absolut min låt, den bästa rapparen i mina ögon och en stor inspiration! Det är en ära att få vara en del av 50 Cents team smsaudio som ambassadör! Tänk er att bli sajnad till sin egen idol är verkligen stort! Det här är min favoritlåt och har till och med tatuerat in låtens namn på bröstet.

LÄS OCKSÅ: Festivalen lägger ner efter 14 år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA