x

FYNDET: Dynamisk känslosvallande livemusik

FYNDET: Dynamisk känslosvallande livemusik

FYNDET är en sektion där vi uppmärksammar artister/band som verkligen kan slå igenom.

Cornelia Jakobs är namnet som mycket väl kan hamna på allas läppar. Redan som sjuåring började hon sjunga på sin turnerande rock-pappas konserter, och det var då hon upptäckte att hon kände sig mer hemma på scen än någon annanstans. Det har aldrig funnits en plan b. 

Efter sju år i musikbranschen som låtskrivare och artist i olika sammansättningar, bland annat den före detta världsturnerande DJ-duon Stockholm Syndrome, tar hon nu steget att skriva till sig själv, vad hon kallar dynamisk känslo-svallande live-musik. Efter att ha agerat manager åt sig själv i x antal år så är hon van vid att göra allt själv, både allt det kreativa med skrivande och videor och omslag och så vidare, men också allt annat, så är det efter det svårt att lämna ifrån sig ansvaret när man vet så tydligt vad man vill. Så hon har bestämt sig för att släppa själv.  

LÄS OCKSÅ: Här är de sista liveakterna till GAFFA-Prisets gala

Debutsingeln Late Night Stories, som släppte 12 januari, beskriver en väldigt specifik natt på en studsmatta när Cornelia var 15 år och storm-förälskad.

– En kväll bestämde vi oss för att fylla studsmattan med täcken och kuddar och sova under bar himmel. Där låg vi med den där känslan av att varenda cell i kroppen har ett eget magnetfält, och pratade om våra drömmar och visioner medan vi räknade stjärnor, skriver hon i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Det låter ju egentligen jätteidylliskt, men handlingen är en hybrid mellan hur jag tänkte att denna stunden kommer förändra mitt liv och vara för alltid, och i själva verket vad som hände sen var att en vecka senare hade jag åkt hem och i princip glömt bort honom. Den var inte alls så världs-omvändande som jag trodde att denna stund skulle bli, men just där och då, var det viktigare än allt. 

LÄS OCKSÅ: Kent-kommentaren som får nätet att skratta

Lyssna på en artist som mycket väl kan slå igenom:

LÄS OCKSÅ: Festivalen lägger ner efter 14 år


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA