x

Här är några starka festival-tips från en som kan Where's The Music

Här är några starka festival-tips från en som kan Where's The Music

För fjärde gången i ordningen är det dags för festivalen Where’s The Music i Norrköping. En festival som inte bara fokuserar på att få dit ”vanlig festivalpublik” utan också vill locka branschfolk till sin konferens och med sitt showcase-inriktning. Men hur väl funkar konceptet då?

– Det har inte funnits en showcasefestival i Sverige som varit öppen för allmänheten på det här sättet innan, så det har kanske krävts lite invänjning. Men jag tycker att vår publik snabbt fattade konceptet och gillade det, säger WTM:s projektledare Emelie Stockhaus.

En stor del i att vara en showcase-festival handlar om att ha fingret på musikpulsen och visa upp nya akter för publik och bransch. Men samtidigt gäller det att också locka en hel del människor till festivalen, vilket inte alltid är lätt eftersom många av namnen inte är superetablerade.

– Vi har fortfarande headlineakter, namn som folk känner igen som Ebbot eller Familjen. Men sen försöker vi pusha ut konceptet så mycket som möjligt. Where’s The Music är en festival där man blir förälskad en gång i timmen. Du kryssar mellan spelningar med band du kanske aldrig hört talas om och det är liksom grejen. Att upptäcka din nästa musikförälskelse är essensen av festivalen.

För de som var på festivalen förra året kommer mycket vara sig likt men det blir ett nytt spelställe och så satsar man på att det ska finnas än mer att göra förutom själva spelningarna.

– Vi försöker att utveckla oss varje år och utgår från grundkonceptet, allt för att det ska bli bättre och bättre. I år kommer man exempelvis kunna gå på ölprovning eller tävla i musikquiz.

Vad säger du om årets lineup då?

– Det känns sjukt bra, det är en bra blandning. Sen är det roligt att våra bokare jobbat med att få in lite mer hårdrock än tidigare. Det gör att det inte blir så mycket samma, samma.

PROJEKTLEDARENS 3 KONSERTTIPS:

Grant En tjej från Stockholm som bara släppt en singel men som är så jävla bra att jag inte vet vad jag ska göra med mig själv.

Vero Deras låt Virtue var en av mina mest spelade låtar förra året enligt Spotify, så det kommer jag inte missa.

Salima Drider I år har vi ett gäng franska akter här, det känns kul och mest spänd är jag nog på den här tjejen. Hon sjunger på franska och det är något med språket som ger det lite extra.

3 TIPS TILL FÖRSTAGÅNGSBESÖKAREN

Gör research

Lyssna igenom festivalens spellista för att få en uppfattning om vad som finns och vad du gillar.

Våga upptäck

Stanna lite längre på något spelställe, gå in någonstans du inte varit än eller kom alldeles för tidigt till en spelning. Det är så man får se något man inte brukar se.

Besök kyrkan

Förra året var det första gången vi använde Hedvigs kyrka, det blev några riktigt coola spelningar där inne. Lite down time bland allt springande.

Under Where's The Music sker även GAFFA-Prisets absolut första gala med Frej Larsson, Joy M'Batha, Graveyard, Slowgold, Rome Is Not A Town, Rein och Muhammed Faal på scen! Köp biljetter här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA