x

BÄST JUST NU: Tilltalande skev electropop

BÄST JUST NU: Tilltalande skev electropop

Constine - DIE

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det är något alldeles särskilt med sånger som i grunden kan misstas för alldagliga, men som får en fulbehandling och plötsligt går från alldagliga till hyperintressanta. En sådan är nya singeln DIE från svenska Constine som till och med vågar driva med sig själv i refrängens textrader.

Bakom artistnamnet döljer sig Hanna Lindgren som ursprungligen kommer från Luleå men sedan sju år tillbaka är bosatt i Stockholm. Som Constine gästade hon på Zackes hyllade album Fattigkussen från 2016 och med honom uppträdde hon dessutom på Debaser Strand i slutet av förra året.

DIE, som refrängstrofen till trots är långt ifrån någon klyscha, är tre minuter obändlig tro på sin egen förmåga där andra kanske alltför lätt skulle ha böjt sig för utomståendes inflytande. Förmodligen är det också en av orsakerna till att det skaver lite, att skeva ljud och rösteffekter smakfullt strösslats ut så att det här blev mer än bara mörk, lättnynnad electropop i mittfåran.

Låten är skriven och producerad av Lindgren själv och utgiven på hennes egen nystartade label O:KTO Records, varifrån fler spännande släpp från Constine väntas under våren.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA