x

PREMIÄR: Mobilen fick rapparen att gå in i väggen

PREMIÄR: Mobilen fick rapparen att gå in i väggen

Klarar du dig inte utan din telefon en hel dag? Börjar du kallsvettas när du inte hittar den? Får du abstinens om du inte kollat dina sociala medier den senaste timmen? Nomophobia eller no-mobile-phone phobia är ett begrepp som beskriver rädslan att vara utan sin telefon.

MEST LÄSTStäller in turné efter nätstorm

Nu har rapparen Kaveh "Kodie" Kabinejad släppt en låt med tillhörande video på ämnet. En video vi premiärar här nere.

Phone Down föddes när Kodie efter att ha gått in i väggen rannsakade sig själv och insåg att han var mobilberoende. Han bestämde sig då för att göra en ”digital-detox.” Detoxen fick honom att må mycket bättre, men efter en månad spenderade han återigen uppemot sju timmar om dagen på sociala medier.

LÄS OCKSÅ: Ny festival på unik svensk scen – lockar med tung bokning 

Vändpunkten kom när hans pappa berättade att familjen inte längre kände att han var med dem, utan ständigt var upptagen med sin telefon. Och att de saknade den sociala killen han brukade vara. Kodie bestämde sig då för att söka hjälp och började gå i terapi för sitt missbruk. En del av terapin gick ut på att skriva dagbok, och genom den och med hjälp av producentkollega Ndy kom låten Phone Down till.

Videon till låten är gjord av Jimmy Randrup och Johan Nyström. Se den här nedan! 

Artikeln fortsätter under videon. 

LÄS OCKSÅ: Fansen kritiska över stjärnparets gemensamma turné

Kodie säger om låten:

– Phone Down är en låt som påminner oss alla om hur viktigt det är att kontrollera användandet av digitala enheter och inte bli förslavade av dem. Hur viktigt det är att vara närvarande, umgås mer i livet utanför skärmen, leva i nuet och njuta av livets stunder.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA