x

BÄST JUST NU: Dovt, taktfast och beroendeframkallande

BÄST JUST NU: Dovt, taktfast och beroendeframkallande

Scannar man Spotify och de diverse lo-fi house-listor som existerar är vissa artistnamn mer frekventa än andra: Route 8, DJ Boring, Baltra, DJ Seinfeld, Ross From Friends. Det är också dessa namn svenska musikproducenten och artisten Paleboi får samsas med i den största listan ”Lo-fi House”, skapad av Spotify själva. Att sticka ut med ett eget uttryck inom vilken genre som helst är svårt, men kanske som tuffast inom dansmusiken. Trots det fångar Paleboi direkt vår uppmärksamhet med ett melodiskt, repetitivt och stundom mörkt melankoliskt sound. De fyra singlar han släppt under Paleboi-flagg är alla distinkta fullträffar vi gärna trycker re-play på.

Aktuella låten Can't Be True bör du med fördel lyssna på i åtsittande lurar. Första minuten väller ett dovt muller in över oss och Paleboi känns med ens inte alls speciellt lo-fi, att han har nära till andra element inom den elektroniska musiken blir tydligt. 1.01 får vi en stadig, smått nostalgisk trumtakt och dansgolvet öppnas upp, vi får lust till att göra både en windmill, flare och en headspin.

Bakom Paleboi hittar vi 28-årige Fred Rosengren bosatt i Oslo. Förutom musikprojektet Paleboi gör han också musik under epitet Drrreems.

Lyssna på house-singeln Can’t Be True här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA