x

TÄVLING: Vinn biljetter till hyllade Donovan Woods Nalen-spelning

TÄVLING: Vinn biljetter till hyllade Donovan Woods Nalen-spelning

Trots stjärnstatus i hemlandet Kanada är Donovan Woods något av en doldis här i Sverige. Woods växte upp i den lilla staden Sarnia utanför Ontario i Kanada – en stad där countrymusiken var störst, tätt följt av pop och folk. Ur kombinationen av de tre hittade Woods sin inspiration och receptet till sin musik: en minnesvärd melodi, ett vardagligt språk och relaterbara texter och berättelser. Hans debut kom 2007 med skivan The Hold Up, och trots att Kanada och singer-songwriters går hand i hand, så beskrevs Woods redan då som en verkligt unik stjärna på den musikaliska himlen.

Utöver sin egna musik har Woods skrivit musik och text till flera stora artister, bland annat till countrystjärnan Tim McGraw. 2016 valde Woods att göra en egen version på en låt han skrivit till McGraw: Portland, Maine, vilket snabbt seglade upp som en av Spotifys mest populära låtar 2016. Samma år vann han även priset som English Songwriter of the Year på Canadian Folk Music Awards och tack vare ett gäng stora Spotify-listor, som Your Favorite Coffeehouse med över en halv miljon följare, började Woods uppmärksammas även internationellt.

Nu har Donovan släppt sitt femte fullängdsalbum Both Ways – en fantastisk skiva där han rör sig mellan såväl intimt som storslaget, och kombinerar country med folk på bästa tänkbara sätt.

Onsdag den 30 maj kommer Woods för första gången till Sverige och Stockholm, för en intim konsert på nya Nalen Klubb i Stockholm. Du + en vän kan vinna biljett till den här kvällen.

Hur du tävlar? Gilla, dela och tagga den här statusen med vännen du vill ha med.

25 maj drar vi vinnarna. Lycka till!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA