x

"Jag vill visa att allt är möjligt"

"Jag vill visa att allt är möjligt"

– Som artist skulle jag säga att jag återspeglar den melodiska hiphop/R&B-stilen med en harmonisk och samstämd musikstil.

Yigzaw kommer in som en frisk fläkt på en hiphop-scen som kanske bubblar mer än andra just nu. Malmö fullkomligt spottar ur sig kvalitet och artister som vågar sticka ut mitt i en stil som äts upp allt mer av intetsägande trap.

I Yigzaws stil kan du höra Kendrick Lamar, men stjärnan finns bara där som ett element, som ett plank att bolla vidare på. För Yonas Yigzaw jobbar aktivt med att gå sin egen väg, samtidigt som han tar hjälp av ikoner som J Dilla (lyssna på Lazy Habitz) på vägen.

Artikeln fortsätter under videon.

– Min främsta utgångspunkt musikaliskt är att visa att allt är möjligt, vare sig man håller på med musik eller något annat. Att inte göra det man förväntas att göra av andra i sin omgivning, utan att göra det man innerst inne, från djupet av ens själ vill göra här i livet.

För Yigzaw handlar det om att vara äkta inifrån och ut, och att ens musik speglar till vem man är och vill vara.

– Ju mer jag utvecklas desto mer ökar min motivation till min musik och min egen självkänsla och självförtroende, inte bara inom musiken, utan även som person.

Yigzaw är för närvarande aktuell med singeln Shawty.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA