x

“Jag vill inte att det ska bli något effektsökeri”

“Jag vill inte att det ska bli något effektsökeri”

Miriam Bryant har spelat på de göteborgskaste av platser – på Trädgår'n, på Liseberg, på Götaplatsen, ja till och med på Ullevi. Men än så länge har hon inte spelat på Way Out West – fram tills nu. Men hur är det egentligen att lira på hemmaplan?

– Hur fan kan jag inte ha spelat på Way Out West … jag vet inte riktigt. Många tycker det är konstigt, men det har bara inte blivit av, säger Miriam Bryant under en paus i planeringen inför sommarens få spelningar.

– En del av förklaringen kan nog vara att jag åtminstone de tre senaste åren haft egna gig på sommaren i Göteborg, då har det inte känts motiverat att köra en festival också. Nu känns det lite extra fett att inte gjort det innan och ska man göra något exklusivt, då är det just Way Out West man ska göra.

LÄS OCKSÅ: 15 starka festivaltips inför Way Out West

Ja, det är inte bara första gången som Miriam spelar på Way Out West, det är också hennes enda Sverigespelning i år. Det har gjort att hon nästan fått för mycket tid att tänka på hur allt ska vara och se ut.

– Vi har chansen att skräddarsy gigget helt, utan att tänka på en massa saker som man behöver när man gör en hel turné. Många gånger har vi också sena speltider, nu vet vi att vi spelar vid halv sex och då kan vi utgå från det rent visuellt också, säger hon och fortsätter:

– Jag är jättepeppad, men också stressad över att få ihop allting. Men det gäller att inte tänka för mycket och komma ihåg att det handlar om musiken. Jag får inte stressa ihjäl mig för ingenting.

Känner du press på dig att ha massa gäster när det är din enda spelning och dessutom på en festival som många artister också är på?

– Det här med gäster, jag har inte tänkt så mycket på det. Mer än att det kanske vore kul att ha någon, kanske bara ha lite brudar jag gillar på scen? Men oavsett känns det som att det förstör lite om jag avslöjar innan hur jag tänkt, säger hon och fortsätter:

– Sen tänker jag att jag får ha lite självförtroende också, för folk som står där borde vara där för att se mig. Inte bara för att de hoppas på några asgrymma gäster. Jag vill inte att det ska bli något effektsökeri.

4 GALNA WOW-UPPLEVELSER: "Jag fick Håkan Hellström att visa sin rumpa"

Miriam Bryant är uppväxt i Utby, i östra Göteborgs utkanter. När hon var 16 år gammal hölls den första upplagan av Way Out West. Hon beskriver det som att hon inte var någon ”slavisk besökare” som ung men tror samtidigt att festivaler likt WOW är viktiga för unga artisters drömmar.

– Jag var där med min farsa och gudfar John ett år. Då vet jag att John sa att ”en dag ska Miriam stå på den där scenen!” men jag själv trodde aldrig att det skulle ske. Jag visste att jag skulle hålla på med musik, men har aldrig satt upp såna mål. Jag ville hålla ribban lågt, jag har varit rädd för att bli besviken och jag är duktig på att hata mig själv som det är, säger hon och skrattar sitt rejäla skratt innan hon blir lite mer seriös igen:

– Någonstans har jag ändå haft det som en fantasi, en distant dream. Det har säkert att göra med att det är på hemmaplan, att det var där man hängde själv.

Kommer det kännas speciellt att spela i Slottsskogen?

– Ja, absolut. Det kommer kännas speciellt och jag ser fram emot det fett mycket, men jag är också alltid rädd att det inte ska komma någon. Tänk om jag står där på stora scen och så är det fem pers där? Typ mamma, pappa och någon mer bara, sen är resten i öltältet och super. Det har jag drömt mardrömmar om.

Jag säger något lugnande, men råkar samtidigt kasta ny ved på oroselden: det svenska sommarvädret.

– Fan, det har jag inte tänkt på, tänk om det regnar?! Aja, det kan jag ändå inte styra över.

HURULA INFÖR WOW: "Det är något med människorna framför scenen"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA