x

”För att ta mig igenom det söp jag”

”För att ta mig igenom det söp jag”

Redan för sex år sedan släppte göteborgaren Nadia Nair sin genombrottssingel Bon Voyage. Sedan dess har det blivit albumdebut, hyllningar och utlandsturnéer men först nu debuterar hon på Way Out West.

Nadia Nair säger att hon inte är någon festivalmänniska och att hon inte spenderat så värst mycket tid på Way Out West genom åren – men den där allra första upplagan 2007 var hon faktiskt på.

– Det var så stort för Göteborg, som att stan helt plötsligt blivit viktig. Allt var så stort och galet och jag minns det som att det bara var stora artister. Typ att Kanye West flögs in med helikopter? Sen har jag nog bara varit där när Prince spelade också, men det är fina minnen båda två.

MEST LÄST: Festival återvände – och floppade

Förutom den faktiska festivalen – med spelningar i Slottsskogen och på diverse klubbar under nätterna – är det mycket som händer i Göteborg under Way Out West. Däribland dagsfester och även om inte Nadia Nair stått på WOW-affischen tidigare så har hon spelat i stan under festivalhelgen.

– Det var en riktig katastrof. Min dåvarande manager hade sagt att det var ett akustiskt gig, men när jag kom dit var det som att komma till en dagsfest på Ibiza. Folk ville ha den stämningen och så kom jag med en trött ack-gura. För att ta mig igenom det söp jag, det slutade med att jag vaknade upp i min kusins rum klockan sju på kvällen, haha.

LÄS OCKSÅ: Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling startar popgrupp

Hur känns det att nu spela under Way Out West på riktigt?

– Det känns skitspeciellt, det gör det verkligen. Jag tycker alltid det känns annorlunda att spela i min hemstad, det finns någon nostalgi i det. Och bara det att jag var där på den första festivalen gör att det känns ännu mer. Det är kärlek.

LÄS OCKSÅ: Detta händer i GAFFA-Vagnen under Way Out West – kolla in schema


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA