x

PREMIÄR: Black Sabbath-klassiker i elektronisk skrud

PREMIÄR: Black Sabbath-klassiker i elektronisk skrud

Annelie Johansson fortsätter att skaffa sig hängivna fans runt om i världen. I våras spelade hon på Marvin Festival i Mexico city och för några veckor sedan blev det succé på den stora festivalen Fekete Zaj (Black Noise) i Budapest.

Under kultukalaset i Göteborg uruppfördes andra singeln från kommande EP:n Neon Woods inför en stor entusiastisk publik.

Denna gång har hon grävt bland sina rötter i klassisk hårdrock och "våldfört" sig på en yngre, renlärigare version av sig själv. En tolkning av Black Sabbaths Paranoid från 1970 vävt i ett elektroniskt universum. Resultatet blir ett suggestivt driv som framhäver den ångestfyllda texten i klassikern.

EP:n Neon Woods släpps i oktober och är en uppföljare till Teenager som kom för ett år sedan.  Om ytterligare ett år kommer den avslutande delen i trilogin. 

Singeln Paranoid släpps idag och videon som är producerad av Carl Thorén och Gustaf Blix visas idag exklusivt endast i GAFFA för dig som vågar och inte är rädd för mardrömmar av det svårare slaget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA