x

"Jag låtsades vara olika artister och sjöng med golvmoppar"

"Jag låtsades vara olika artister och sjöng med golvmoppar"

Den lycklige har kanske redan hört Frankk och Bacalls ljuva samarbete Ferrara. En låt som behandlar den ytliga influencer-världen och som kom ut mitt i den brinnande sommaren.

Artikeln fortsätter under låten.

Relativt nyligen släpptes fortsättningen i form av singeln Hand On Heart och så i fredags Fantasy Boy. Här får vi till oss ännu mer pop lika klistrig som trap-inspirerad. Musik som bygger upp sig runt artisterna Taylor Swift, Aqua, E-Type, Lana Del Rey, Charli XCX och så vidare. Don’t bore us, get to the chorus som Roxette en gång i tiden hävde ur sig.

MEST LÄST: Vanvettig allsång på Gröna Lund

Frankk pratar med GAFFA om en musikvideo-inspelning hon gjorde som liten och som vände på allt.

– Efter det så visste jag att det var det här jag ville jobba med. Därefter lekte jag inte längre ”mamma, pappa, barn” – istället låtsades jag vara olika artister och sjöng med golvmoppar.

Frankk lärde sig att skriva musik tidigt genom att översätta engelska låtar till svenska. Hon ville helt enkelt veta vad de sjöng.

– Idag när jag skriver egna låtar så börjar jag alltid med en känsla. Jag har aldrig tänkt att “nu ska jag skriva en låt”, utan istället kommer det när jag känner för det. Om jag skulle tänka “nu ska jag skriva en låt” så skulle det aldrig gå.

GUIDE: Här är oktober månads konsertmåsten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA