x

DEBATT: "Det är återigen samma tvålfagra artister"

DEBATT: "Det är återigen samma tvålfagra artister"

(Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte GAFFA.)

Jag blev så GLAD när jag såg att årets tema på Musikhjälpen skulle vara funktionsvariationer.

Äntligen skulle man lyfta fram de utmaningar som personer med funktionsvariationer upplever runt om på vår jord. MEN i inlägget Musikhjälpen la upp på sin sida, där man bad alla gå in och önska fram de personer som ska besöka buren, är det återigen samma tvålfagra artister utan tydliga fysiska funktionsvariationer, som besöker buren år efter år.

Detta känns lite tråkigt när man nu har en perfekt möjlighet att visa upp alla olika typer av fantastiska kroppar och personer som finns där ute.

Jag tycker det är dags att lite funkisar som inte faller in i samhällets fysiska skönhetsnormer får synas i rutan, speciellt nu när temat faktiskt är funktionsvariationer, eller vad tycker ni?

Så in på Musikhjälpens sida och önska in lite funkisar i TV-rutan. Jag åker själv gärna dit och berättar om hur det är att leva och spela musik med funktionsvariation runt om i världen. 

Tillsammans kan vi visa att vi funkisar minsann kan föra vår egen talan och inte behöver massa normsnygga artister för att få fram vårt budskap.

Eddie Wheeler är en musiker stationerad i Göteborg.

Har du en krönika eller ett debattinlägg du vill få ut? Kontakta oss på [email protected]


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA