x

Rock'n'roll för hela slanten

Rock'n'roll för hela slanten

De har en given plats i Rock N Roll Hall Of Fame, har turnerat världen runt och sålt miljontals skivor. De är banden som betytt mest för rockmusiken och som till och med fått egna spelautomater uppkallade efter sig. Här är 5 Rock ‘n’ Roll slots du vill spela om och om igen.

5. Guns N’ Roses

gallery_large

Tillverkare: NetEnt

Release: 2016

I en spelautomat tillägnad ett av tidernas populäraste hårdrocksband - Guns N’ Roses - har speltillverkaren NetEnt slagit på stort och skapat en fullständig spelupplevelse för inbitna fans och hårdrocksälskare. Vad sägs om möjligheten att lyssna på fem olika hitlåtar signerade Guns N’ Roses som Welcome to the Jungle,  Sweet Child O’ Mine, November Rain, Paradise City eller Chinese Democracy samtidigt som du spelar? Som en extra bonus får du också se klipp från bandets livespelningar medan du väntar på att spelet ska laddas.

Som om inte det vore nog dyker bandmedlemmarna Axl Rose, Slash eller Duff McKagan upp i spelet och här hittar du också två dekorerade plektrum som när de dyker upp kan ge extra klirr i kassan. Vi rekommenderar att testa spelet utan att registrera dig på ett nytt nätcasino där man kan spela utan att satsa pengar. Om det passar dig du kan öppna ett konto och göra din första insättning. Genom att välja myntvärde, antal insatslinjer och insatsnivå bestämmer du själv hur mycket du vill spela.

Sloten är klassiskt byggd och liknar många spelautomater med sina 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer och förutom specialsymbolerna kan du snurra fram de klassiska pokersymbolerna K, A, J, Q och 10. Wildsymbolerna (symboler som ersätter alla andra symboler och ger fler vinnande kombinationer) är Guns N’ Roses egen logotype samt ett kors med dödskallar som föreställer ursprungsmedlemmarna. Snurrar du fram dessa kan du räkna med free spins, bonuspengar eller ökade vinstmöjligheter på upp till 10 gånger insatsen!

4. Motörhead

gallery_large

Tillverkare: NetEnt

Release: 2016

Med 22 studioalbum och 12 samlingsalbum har det engelska rockbandet Motörhead, med frontfiguren, sångaren, basisten och numera framlidne Lemmy (eller Ian Kilmister som han egentligen hette) gett heavy metal ett ansikte.Tillsammans med Fast Eddie Clarke på gitarr och Philthy Animal Taylor på trummor har den legendariska trion och “det skitigaste rock’n’roll-bandet i världen” som Kilmister uttryckte det, underhållit fans över hela världen med sin musik. Att speltillverkaren NetEnt skulle göra ett hyllningsspel till rocklegendarerna kom inte som en överraskning när det släpptes 2016, 41 år efter att gruppen bildades och ett år efter Lemmys bortgång.

Som vanligt när det kommer till spel som kretsar kring artister spelar musiken en central roll och i denna videoslot blir du hyllad genom att varje gång du vinner få höra någon av gruppens hits som Ace Of Spades, Overkill, Killed by Death eller Iron Fist. Sloten som föreställer en tom scen med förstärkare, spotlights, högtalare, Lemmys gitarr och andra instrument har 5 hjul där de två första hjulen har tre rader, tredje och fjärde hjulen har fyra rader och femte hjulet fem rader. Det betyder att du har 76 olika vinstrader att spela på och vinsterna kan alltså bli enorma.

Symbolerna med lägst värde är de klassiska pokersymbolerna klockor, körsbär, hästsko, klöver och 7:or medan specialsymbolerna som föreställer Lemmy, Ace Of Spade-logon, Motörhead-logon och Pentagrammet har ett högre värde. Spelets wildsymbol, Ace Of Spade-loggan, ersätter alla andra symboler utom scattersymbolen som är Motörhead-logotypen. Snurrar du fram tre scattersymboler på hjul 3, 4 eller 5 är 10 free spins dina! Du har också chans att aktivera spelets “mystery reel” eller “bomber feature” som kan ge dig ännu mer free spins och gångra dina insatser utan att du behöver satsa mer pengar. En galen slot med minst lika galna vinster får du alltså i Motörhead.

3. KISS

gallery_large

Tillverkare: WMS Gaming

Release: 2013

Med sina unika scenkläder och sminkade ansikten tog det amerikanska rockbandet KISS världen med storm på 70-talet. Idag är KISS ett av världens mest bästsäljande band genom tiderna och populariteten kvarstår än idag 45 år efter bildandet. För att hylla rockgruppen släppte WMS Gaming för 5 år sedan spelautomaten “KISS: Shout It Out Loud” som innehåller allt ett KISS-fan drömmer om. Med sin unika utformning (5 hjul med 4 rader på huvudhjulet och 5 hjul med 12 rader på Colossalhjulet) finns det stora möjligheter att snurra fram vinster.

Spelets standardsymboler är J, Q, K och A medan specialsymbolerna är en gitarr, bandets logotype, Gene Simmons berömda tunga och en viss rödhårig bandmedlem. Wildsymbolen innehåller alla fyra bandmedlemmarna medan symbolen som det står “KISS ARMY” på aktiverar bonusrundor som kan ge freespins och maximera din insats. För att aktivera bonusrundor och tjäna free spins räcker det med att du får tre, fyra eller fem KISS-symboler på hjul ett, tre eller fem på antingen huvudhjulet eller colossalhjulet. Du bestämmer själv hur många vinstlinjer du vill spela på (20, 40, 60, 80 eller alla 100) och kan satsa som minst 1 kr upp till 3000 kr.

2. Jimi Hendrix

gallery_large

Tillverkare: NetEnt

Release: 2016

Musiklegenden och en av världens bästa gitarrister James Marshall rockar loss med sin elgitarr i en av NetEnts mest populära videoslots - Jimi Hendrix - och lita på att det är svårt att sitta still när hits som Purple Haze, Little Wing, Foxey Lady och Crosstown Traffic går igång. 

Sloten erbjuder 5 hjul med 3 rader och 20 vinstlinjer. En Jimi Hendrix-slot vore heller inte komplett utan specialsymboler som förknippas med rockikonen själv och det innebär att fredssymboler, LP-skivor, Jimis gitarr, hjärtan, öga, blommor och Jimi själv kan dyka upp på hjulen tillsammans med symbolerna 10, K, D, A och ess.

Bonusrundan går under namnet “Purple Haze” och den får du tillgång till genom att snurra fram Purple Haze-symbolen på första hjulet. När det händer blir alla symboler mellan 10 och ess wilds vilket så klart ger extra vinster när du fortsätter snurra. Ett annat sätt att aktivera bonusrundor är att snurra fram fyra eller fler röda gitarrer. Händer det låser sig symbolerna och du kan fortsätta snurra hjulen tills alla gitarrer dyker upp i spelet och multiplicerar din insats. När det kommer till Free spins får du dess genom att snurra fram tre scattersymboler på 3:e, 4:e och 5:e hjulet. Många vinstchanser väntar alltså i denna slot som passar bra för såväl nybörjaren som den rutinerade spelaren.

1. Elvis the King

gallery_large

Tillverkare: WMS Gaming

Release: 2013

Han är kungen av Rock ‘N’ Roll och har sålt över 1 miljard skivor. Med en given plats i Rock N Roll Hall of Fame och miljoner fans är det omöjligt att lämna videosloten nr 1 utanför listan. För “Elvis - the King” är spelautomaten som aldrig slutar att förvåna. Inte nog med att sloten har 11 hjul, den har dessutom en unik layout med 2x2 och 3x6 uppsättning rullar. För att vinna behöver du få 3 eller fler symboler i rad från vänster till höger, så här finns många möjliga vinstkombinationer där du antingen kan få två lika symboler efter varandra på de två små rullarna och en efterföljande stor rulle, tre lika symboler på de tre stora rullarna eller en wildsymbol på den andra lilla rullen och två lika symboler på de efterföljande två stora rullarna.

För att göra sloten ännu mer Elvis spelas hans mest populära låtar och introt bjuder på en bildkavalkad med autentiska foton från Presleys karriär. Symbolerna i spelet är givetvis kopplade till Presley själv med hans gitarr, hans “Blue Suede Shoes”, en lila teddybjörn, en Hound Dog och givetvis Big Hunk O’ Love. Övriga symboler är symbolerna för knekt, dam, kung och ess. Bakgrunden föreställande “Syndens stad” Las Vegas gör inte att spelet blir mindre passande denna musiklegend. Wildsymbol i spelet är The King himself och dyker Elvis upp ersätts alla andra symboler på hjulen och kan ge vinnande kombinationer. Med hela 80(!) vinstlinjer är Elvis the King just nu The King of Slot för den som gillar Rock N’ Roll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA