x

PREMIÄR: "Om alla de som aldrig lyckas fly"

PREMIÄR: "Om alla de som aldrig lyckas fly"

18 januari släpper And We Should Die Of That Roar sitt nya album Where We Lay Our Bones. I en kavalkad av gastkramande dödsbäddsvisor, via hypnotiska graveyard-soul-hymner till apokalyptiska, fuzzindränkta träskbluespunkdekret skildrar Hardy Hum mittemellanskapet – livet i den dunkla zonen mellan ett liv som flytt och ett liv som för alltid finns utom räckhåll.

– Detta är ett album om alla de som aldrig lyckas fly ett liv de inte önskat. Alla de som tvingats fly ett liv de älskat. Och om alla de andra, de som aldrig lyckats hitta ett hem … de vars livlösa små kroppar pryder fjärran sandstränder med lungorna fyllda med motorbåtsolja och nattkallt havsvatten och drunknade drömmar om ett liv som aldrig blev till, skriver Hardy Hum i ett mejl till GAFFA.

Idag står GAFFA med premiären av musikvideon till det kommande albumets andra singel och världsundergångseposet All We Are.

Här tar Hardy spjärn mot de missförhållanden som vår privilegierade västerländska historia har gett upphov till – diskriminering, förtryckande maktstrukturer och ojämlika förutsättningar för ett värdigt liv – och ställer dem mot bakgrund av den stora bilden: Evigheten.

– Ur denna reflektion föds följande fråga: kommer vår korta visit i evigheten att bli en ärofylld succé eller ett skamfyllt fiasko, frågar sig Hardy Hum.

Där musiken är naken, avskalad och rå i sitt uttryck är videon, som regisserats av Norrköpingsfilmaren Carl Biörsmark, en sprakande historia i ständig förändring.

Kolla in premiären här.

MEST LÄST: Ikonens hjärnsläpp i Stockholm – "började kasta flaskor och glas"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA